beste-methoden-stoppen-roken
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de beste methoden om te stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen de hel op aarde. De bekende nicotine-duivel kruipt nadat je gestopt bent meteen op je schouder, om je vervolgens te verleiden tot het nemen van een sigaret. Het kan soms moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan. Gelukkig zijn er geniale breinen die methodes hebben ontwikkeld die de periode van afkicken een stuk draaglijker maken. Misschien heb je geluk, en leef je dankzij de onderstaande tips een paar jaar langer.

Stoppen met roken

Het kabinet heeft onlangs besloten dat een pakje sigaretten nog duurder moet worden dan een massage met een happy end, dus goedkoop je stress weg paffen zit er niet meer in. Volgens de dames en heren in de Tweede Kamer gaat de overheid de extra miljarden aan accijnzen gebruiken om armoede tegen te gaan. Als je al van plan was om te stoppen met roken dan is dit het juiste moment, want binnenkort is het opsteken van een sigaret alleen weggelegd voor de elite.

Maar hoe stop je met roken als je een echte nicotine-junkie bent? Je kunt proberen om cold-turkey af te kicken, maar dat lukt maar weinig mensen. Hypnose en acupunctuur zijn een paar opties, maar er zijn ook andere manieren waarmee je de onweerstaanbare drang naar een sigaret enigszins kan temperen. Dankzij de onderstaande artikelen heb je minder last van afkickverschijnselen, dus hoeft je familie niet tegen je chagrijnige kop aan te kijken.

We geven geen garanties als het gaat om de resultaten van de onderstaande producten. We kunnen evenmin zeggen hoe lang deze producten gebruikt moeten worden voor resultaat want ieder persoon is verschillend. De beste methode om te stoppen is het weggooien van je voorraad tabak en er nooit meer aan beginnen. Dit is voor veel mensen niet haalbaar, dus is een van de onderstaande hulpmiddelen een optie. Als dat echt niet werkt dan kun je altijd nog proberen om een medicijnman, een Friese heks of een positiviteitsgoeroe in te schakelen.

Nicotinell pleisters

Als je niet zit te wachten op ontwenningsverschijnselen dan kun je gebruikmaken van Nicotinell pleisters. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes, dus zelfs de extreem verstokte roken heeft baat bij dit middel. Je plakt hem op je arm of een ander lichaamsdeel naar keuze, waarna er langzaam een dosis nicotine wordt afgegeven. Als je een tijdje bezig bent kun je rustig afbouwen door pleisters te kopen die minder sterk zijn.

Het boek van Allen Carr

Roken is simpelweg een gewoonte dat is af te leren, althans, dat zegt Allen Carr. In zijn boek – dat de toepasselijke naam ‘Stoppen met roken’ draagt – stelt Carr dat het allemaal tussen onze oren zit. Volgens hem roken mensen alleen omdat ze denken dat ze het nodig hebben. Zijn methode om te stoppen heeft miljoenen mensen van het roken afgeholpen. Het is dus het proberen waard. Het boek bevat de nodige humor. Erg belangrijk als je humeur op standje onweer staat.

Kluis met tijdslot

Als je de verleiding van het roken niet kunt weerstaan dan is het een idee om de sigaretten in een kluis met een tijdslot te leggen. Dit is handig voor mensen die nog geen afscheid kunnen nemen van hun pakje sigaretten. Als het weggooien geen optie is, dan kun je op een vast moment van de dag een sigaretje pakken. Dat moment kun je zelf instellen. Helemaal stoppen is uiteraard beter, maar goed, het begin is er.

beste-methoden-stoppen-roken

Nicorette mondspray

Als je de verleiding van het opsteken van een sigaret maar moeilijk kunt weerstaan, dan kun je tijdens de moeilijke momenten een spray in je mond spuiten. De trek in nicotine verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarnaast stink je niet meer uit je bek, ook belangrijk. Het zal even wennen zijn, maar volgens veel ex-rokers helpt dit middel echt. Je kunt Nicorette Mondspray overal gebruiken, op een discrete manier. Even sprayen en weg is de trek in een peuk.

Nicorette kauwgom

Suikervrije nicotinekauwgom is een oude maar veelgebruikte methode om het verlangen naar een sigaret tegen te gaan. Je kunt dus afscheid nemen van je dagelijkse dosis tabak. Gefrustreerd op een stukje kauwgom kauwen als de trek in een sigaret teveel wordt, beter dan dat wordt het niet. Naast een langdurige frisse smaak in je mond train je ook nog eens je kaakspieren. Je zult na verloop van tijd zien dat je weer kunt genieten van de voordelen die stoppen met roken met zich meebrengt.

Bekijk ook:
Ademloos: De Rookquiz 🚬

Poll Als ik aan roken denk, dan...

Krijg ik trek in een peuk14.3%
Voel ik afkeer28.6%
Denk ik aan gezelligheid28.6%
Heb ik meestal stress28.6%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.