doelen
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo begin je met het stellen van persoonlijke doelen

Een persoon zonder doelen en ambities gaat stuurloos door het leven. Het is belangrijk voor je eigenwaarde en zelfontwikkeling dat je persoonlijke doelen hebt. Dit hoeven geen grootse doelen te zijn, maar dat kunnen ook kleine ambities zijn. Het hebben van persoonlijke doelen is goed voor de geestelijke gezondheid, maar hoe begin je met het stellen van deze doelen? We helpen je door middel van dit artikel een handje op weg.

De motor naar je eindbestemming

Je bent de kapitein van je eigen schip, de baas over de koers van je leven. Het eerste wat je moet doen is een eindbestemming kiezen, wat wil je bereiken? Waar wil je naartoe? Een droom, ambitie of ideaalbeeld is belangrijk voor de kwaliteit van je leven. Ergens naar streven houdt je scherp, geeft je duidelijkheid, schept kracht, en niet onbelangrijk; is aantrekkelijk voor het andere geslacht.

De ene persoon noemt het een droom, de ander hoop, en andere mensen noemen het perspectief, het is maar hoe je jouw persoonlijke doelen ziet. Voor de ene is het de ambitie om een hogere functie op het werk te bewerkstelligen, voor anderen is dat doel het verliezen van 10 kg lichaamsvet. Stel voor jezelf vast welk doel je na wilt streven, en maak afspraken met jezelf. Hoe klein dat persoonlijke doel ook is, het is belangrijk dat je er eentje hebt. Je kunt hiervoor gebruikmaken van bijvoorbeeld een Life Planner.

Bekijk ook:
Deze 7 dingen moet je juist niet doen op Valentijnsdag

Doelen stellen

Stel realistische doelen

Een gespierder lichaam, een betere relatie met je vrienden en familie, of een eigen onderneming beginnen zijn allemaal realistische doelen. Als je doelen na gaat streven die niet erg realistisch zijn, zoals bijvoorbeeld astronaut worden, of een relatie met een superster beginnen, zorgen alleen maar voor teleurstelling. Kijk dus goed naar jezelf voordat je persoonlijke doelen gaat stellen. Niets is onmogelijk uiteraard, en er is niets mis met dromen, maar het moet wel mogelijk zijn om bepaalde doelen te kunnen bereiken.

Welk doel wil jij nastreven op korte termijn? En wat wil je op langere termijn bereiken? Wees daar duidelijk in voor jezelf, en stel duidelijke deadlines. Laat je niet afleiden, blijf bij je plan, en laat je niet ontmoedigen door anderen. Als je daadkrachtig blijft dan zul je zien dat je over een jaar in de spiegel kijkt, en jezelf bedankt voor het feit dat je jouw persoonlijke doelen niet uit het oog bent verloren. Kortom; stel doelen, verlies ze niet uit het zicht, en je leven zal in positieve zin veranderen. Het lezen van.

Bekijk ook:
Deze 5 beroepen verdwijnen de komende 10 jaar

levensdoel stellen

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.