Met deze 5 tips krijg jij een goede weerstand tijdens de winter 8
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze 5 tips krijg jij een goede weerstand tijdens de winter

Tijdens de donkere wintermaanden kunnen we wel wat extra weerstand gebruiken. Maar hoe creëer je een goede weerstand tijdens de winter? We snotteren wat af als de temperaturen dalen en ook het griepvirus grijpt dan genadeloos om zich heen. Je moet dus extra je best doen om fit te blijven en je moet extra vitaminen tot je nemen om gezond te blijven.

Goede weerstand tijdens de winter

Als het buiten koud en nat is, dan heeft je lichaam meer moeite om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Het gevolg is vernauwing van je bloedvaten door je hele lichaam. Hierdoor stroomt er minder bloed naar bepaalde delen van je lichaam, zoals je neusholte. Als je neusholte te weinig bloed krijgt dan resulteert dat weer in een slijmvlies dat kwetsbaarder is voor virussen, en dan wordt je verkouden.

Je hoeft echter niet elke herfst en winter te prooi te vallen aan een virus, zoals een verkoudheid of griep. Je kunt namelijk zelf actie ondernemen om een goede weerstand tijdens de winter op te bouwen. Je kunt jezelf volstoppen met allemaal producten uit de drogisterij. Dit is niet nodig als je de onderstaande 5 tips opvolgt.

weerstand

Een goed slaapritme

Je hebt in de winter meer slaap nodig omdat je in de winter meer melatonine aanmaakt. Dit stofje maakt je sneller moe, dus is het belangrijk dat je een goed slaapritme hebt. Als je in de winter te weinig slaapt, dan maak je minder afweerstoffen aan. Het resultaat is een slechte weerstand en dus wordt je sneller ziek. ga dus dagelijks om dezelfde tijd slapen en zet de wekker om dezelfde tijd.

Neem veel vezels en vitamine C

Als je genoeg vezels eet, dan versterk je de functie van je darmen. Als je gezonde darmen hebt, dan verhoog je jouw weerstand. Het kan dus geen kwaad om elke dan een bordje brinta of andere volkoren graanproducten te eten. Vitamine C is ook zeer belangrijk voor een goede weerstand tijdens de winter. Het helpt je lichaam om te vechten tegen virussen. Bij guur weer is deze vitamine onmisbaar.

wandeling

Voldoende beweging

Ondanks het feit dat het koud en guur is buiten, doe je er goed aan om elke dag een blokje om te lopen. Als je jezelf regelmatig blootstelt aan de elementen dan bouw je weerstand op. Een wandeling vermindert ook stress en bevordert je slaap. Bewegen is sowieso goed voor je, we kunnen het dus eigenlijk voor elk jaargetijde aanraden. Een dagelijkse wandeling van een kwartiertje is vaak al genoeg. Frisse lucht is goed voor je als je een goede weerstand tijdens de winter op wil bouwen.

Zorg voor verminderde stress en spanning

Stress is slecht voor je lichaam. Als je een verbeterde weerstand tijdens de winter wil hebben dan is het raadzaam om regelmatig te ontspannen. Dat kan door middel van een wandeling, maar ook door het beoefenen van meditatie. Kies een activiteit uit waar je rustig van wordt en je zal zien dat je een stuk minder snel ziek wordt. Lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

meditatie

Neem een sauna

Het is niet zonder reden dat een sauna bij de Scandinavische cultuur hoort. Het is er vaak koud en een sauna helpt bij het vernietigen van ziektekiemen die op de loer liggen. Je zweet ze er namelijk letterlijk uit. Als je in de winter elke week een sauna neemt, dan zul je merken dat je een goede weerstand tijdens de winter hebt opgebouwd. Bovendien is het ook een zeer ontspannende bezigheid, dus ook voor het verlagen van je stresslevel.

Hou het allemaal in balans

De bovenstaande 5 tips zullen zeker bijdragen aan het opbouwen van een sterke weerstand in de winter. Het is echter wel belangrijk dat je het in een goede balans doet. Je mag heus wel een lekker patatje eten of eens lekker uitslapen of wat later naar bed. Het belangrijkste is dat je goed naar je lichaam luistert. Regelmatig bewegen, voldoende rust, goede voeding en de nodige vitaminen helpen jou bij het opbouwen van een goede weerstand tijdens de winter.

Poll Hoe reageer jij als iemand naast je hoest en niest?

Subtiel wat opschuiven33.3%
De handgel tevoorschijn halen4.8%
Vriendelijk een zakdoek aanbieden23.8%
Niets, ik ben immuun voor alles38.1%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

168

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.