Verzekeringen: deze heb je absoluut nodig! 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Verzekeringen: deze heb je absoluut nodig!

Wie al een tijdje mee gaat weet dit: het leven is ontzettend duur. In sommige gevallen is het leven zelfs onbetaalbaar. Als jouw huis ernstig beschadigd raakt door bijvoorbeeld brand, of je iemands auto per ongeluk kapot rijdt, dan kun je met kosten te maken krijgen die je helemaal niet kan betalen. Goede verzekeringen zijn essentieel om je te beschermen tegen dergelijke kosten. Deze verzekeringen heb je absoluut nodig!

Woonverzekering

Voorkom exorbitante kosten aan je huis door schade met een goede woonverzekering. Over het algemeen kun je je huis verzekeren met een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Een opstalverzekering dekt de kosten aan de vaste elementen van het huis (de muren, deuren, sanitair etc.) tegen onverwachte schade door weersomstandigheden, brand, inbraak of vandalisme, een inboedelverzekering verzekert de kosten van de spullen in je huis. Je kunt deze twee eventueel aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering en/of een glasverzekering.

Autoverzekering

Voor iedereen met een auto is de WA-verzekering in Nederland verplicht. Je kunt dit aanvullen met een Casco-verzekering of een All-risk-verzekering, waarin niet alleen aansprakelijkheid, maar ook je eigen auto gedekt wordt. Over het algemeen wordt het afgeraden om bij een auto die ouder is dan tien jaar nog aanvullende verzekeringen af te sluiten. Je auto is dat kort door de bocht gezegd niet meer waard.

Zorgverzekering

Het basispakket van je zorgverzekering is in Nederland verplicht. Gelukkig maar, want daardoor heeft iedereen, wat er ook gebeurt, altijd toegang tot de meest basale zorg. Voor de meeste mensen dekt het basispakket meer dan genoeg. Maak jij echter veel gebruik van alternatieve geneeswijzen als osteopathie, haptotherapie of acupunctuur, dan kan het een verstandige keuze zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering valt in de meeste gevallen onder woonverzekeringen. Hij is in Nederland niet verplicht, maar het is wel verstandig om er één af te sluiten. Mocht jij per ongeluk iets waardevols van een ander kapot maken, of iemand per ongeluk verwonden, dan ben jij aansprakelijk, maar worden de kosten betaald door de verzekering. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor het hele gezin en je kinderen kunnen van deze verzekering mee profiteren tot ze 26 zijn.

Reisverzekering

Echte reisfanaten sluiten het best ook een reisverzekering af. Er zijn grofweg twee typen reisverzekering: een kortlopende en een doorlopende. Een kortlopende reisverzekering is ideaal voor mensen die slechts eens in de zoveel tijd reizen. Deze verzekering loopt vanaf het begin tot het einde van je reis. Een doorlopende reisverzekering loopt altijd en is voordeliger voor mensen die vaak en lang reizen omdat de maandelijkse premie lager ligt. Met een reisverzekering zijn de kosten van onverwachte situaties op reis gedekt. Denk hierbij aan onverwachte ziektekosten, verloren bagage op het vliegveld of een vervelend verkeersongeval. Welke verzekeringen moet jij nog afsluiten?

186

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.