Wat zijn de positieve effecten van frisse lucht? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de positieve effecten van frisse lucht?

Frisse lucht heeft heel veel positieve effecten op ons lichaam en daarom blijft het ook zo belangrijk dat we naar buiten gaan. Het klinkt natuurlijk makkelijk gezegd: even naar buiten gaan. Toch zijn er heel veel mensen die nog steeds te weinig tijd in de frisse lucht doorbrengen en het ook moeilijk vinden om hier tijd voor vrij te maken. We hebben natuurlijk allemaal een heel erg druk dagelijks leven en op sommige momenten kunnen we bijna geen tijd vinden voor andere dingen. Toch is het belangrijk om altijd even tijd vrij te maken om naar buiten te gaan en hier ook in je routine momenten voor te vinden.

Helemaal fit

We vinden het natuurlijk allemaal wel belangrijk om gezond te blijven en hier werken we dan ook weer elke dag aan. Denk maar aan gezond eten, sporten en goed slapen. Zo weten we bijvoorbeeld bijna allemaal wel dat het belangrijk is om op een dag fruit en groente te eten. Ook door sport en bewegen zorg je ervoor dat je lichaam gezond blijft. Toch zijn er ook andere dingen die essentieel zijn voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Het is daarnaast ook wel belangrijk dat je deze dingen blijft uitvoeren en goed aan jezelf blijft denken.

In de buitenlucht

Je hebt vast wel vaker gehoord dat het belangrijk is om voldoende frisse lucht binnen te krijgen en zo sta je hier vaak eigenlijk niet eens meer bij stil. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat we bijna dagelijks naar buiten gaan en zo lijkt het ook heel normaal dat je genoeg frisse lucht krijgt. Maar waar is die frisse lucht nou eigenlijk goed voor? Een van de dingen waar frisse lucht bij helpt, is de aanmaak van vitamine D, wat bijdraagt aan een goede weerstand en calciumopname. Dit zorgt er dus eigenlijk als het ware voor dat je lichaam gezond blijft en daarom is het zo belangrijk dat we hier ook altijd tijd voor maken.

Naar buiten in de tuin

Je tuin is bijvoorbeeld de ideale gelegenheid om even een frisse neus te halen en met het kopen van een nieuwe tuinset zit je nog fijner in je tuin. Een tuin is bijvoorbeeld hartstikke fijn om tijdens de zomer lekker in te barbecueën en in de winter kan je zelfs nog van je tuin genieten met een terrasverwarmer voor de tuin. Op die manier kan je eigenlijk tijdens elk seizoen lekker tijd in de tuin doorbrengen en genieten van de frisse lucht.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

630

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.