geld besparen
Saved Read later
Deel dit bericht

Geld besparen: met deze 7 tips hou je dagelijks meer geld over

Het zijn dure tijden. Het geld vliegt je portemonnee uit en aan het einde van de maand weet je niet eens waar het gebleven is. Misschien zet je de verwarming al een standje lager, of neem je wat vaker de fiets dan de auto, toch verdwijnt het geld sneller dan je lief is. Geld besparen is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad geworden, maar moeilijk is het niet. Met deze 7 handige tips hou je dagelijks meer geld over.

Bespaar op abonnementen

Op hoeveel streamingdiensten zoals Netflix heb je een abonnement? En gebruik je ze ook allemaal? Als je een lijstje maakt van alle abonnementen waar je maandelijks voor betaalt, dan zul je zien dat je waarschijnlijk de helft niet eens gebruikt. Sommige abonnementen kunnen ook goedkoper. Als je veel belt via Whatsapp dan kunnen jouw belminuten makkelijk omlaag. Zet al je abonnementen op papier en begin met geld besparen door op te zeggen wat je niet of weinig gebruikt.

Doe slim boodschappen

Koop in de supermarkt alleen wat je nodig hebt. Sommige B-kwaliteit producten zijn prima, dus daar kun je al op besparen. Doe eens in de week boodschappen en winkel doelgericht. Maak een lijstje en hou je daar aan. Een goede truc is een bepaald budget meenemen. Als je niet meer dan 100 euro op zak hebt dan kun je niet meer uitgeven. Zoek vooral naar aanbiedingen. Sommige producten kun je goedkoper in een andere winkel vinden. Nog een laatste tip: doe nooit boodschappen als je honger hebt.

Doe kleine klusjes zelf

Kleine reparaties in en om het huis kun je makkelijk zelf, want ze zijn vaak niet moeilijk. Als je nog nooit een fietsband hebt geplakt dan kun je dit makkelijk leren door bijvoorbeeld filmpjes op YouTube op te zoeken waarin dit wordt uitgelegd. Zo leer je ook nog eens iets nieuws. Dit geldt uiteraard ook voor andere klusjes, zoals schilderen, een lamp ophangen, etc. Als je een schone auto wilt hebben dan is een emmer met water en sop goedkoper dan de wasstraat.

Geef geen geld uit dat je niet hebt

Diensten zoals Afterpay en Klarna lijken misschien aanlokkelijk, maar iets kopen en achteraf betalen is vragen om problemen. Dit geldt ook voor rood staan bij de bank. Als je ergens geen geld voor hebt, dan spaar je voor het product dat je wilt hebben, geduld is een schone zaak. Als je geld uit gaat geven, of geld gaat lenen, dan zul je nooit geld besparen.

Geld besparen door te budgetteren

Dagelijks een kop koffie op het station of dat broodje tijdens de lunch zijn misschien kleine bedragen, maar reken eens uit wat je op maandbasis kwijt bent? Dit geldt voor al je uitgaven. Zet ze eens op een rijtje en kijk wat je onnodig uitgeeft. Je kunt ook brood van huis meenemen naar je werk, evenals een thermosfles met koffie. Het is ook handig om een potje met een week- of maandbudget te maken. Een terrasje pakken is leuk, maar als het potje leeg is dan heb je pech gehad. Grip krijgen op je uitgaven is de basis van geld besparen.

Bespaar op je verzekeringen

Misschien bespaar je al op je vaste lasten, maar je verzekeringen horen daar ook bij. Heb je verschillende verzekeringen naast elkaar lopen? Dan kun je dubbele dekkingen eruit halen. Je kunt er ook voor kiezen om alles bij dezelfde verzekeraar onder te brengen als je verzekerd bent bij verschillende partijen. Je hebt vaak ook de mogelijkheid om je verzekeringen jaarlijks te betalen in plaats van per maand. Je bespaart dan tot wel 3%. Geld besparen is niet moeilijk, veel kleine beetjes bij elkaar is ook veel geld.

Ga carpoolen of pak de fiets

Geld besparen door te besparen op brandstof gebeurt steeds vaker. De prijzen voor brandstof schieten de pan uit, dus het kan aardig wat geld schelen als je gaat carpoolen. Woon je niet ver van je werk af? Pak dan de fiets. Op deze manier krijg je ook meteen de dagelijkse dosis lichaamsbeweging, dus dat is een win-win situatie. De aanschaf van een elektrische fiets kan best prijzig zijn, maar het is op termijn goedkoper dan het tanken van de auto. Met de bovenstaande tips wordt geld besparen een stuk makkelijker.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

239

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.