Drie redenen waarom elektrische vervoermiddelen zo populair zijn 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Drie redenen waarom elektrische vervoermiddelen zo populair zijn

In het huidige straatbeeld zie je ze steeds vaker; elektrische vervoermiddelen. Dit zijn bijvoorbeeld elektrische auto’s, maar ook elektrische fietsen, e-steps en speed pedelecs. Dat deze vervoermiddelen zo populair worden, heeft met meerdere redenen te maken.

Reden 1: duurzaamheid

De belangrijkste reden is terug te vinden in de duurzaamheid. Ben je bijvoorbeeld op dit moment op zoek naar een nieuwe auto? Met het oog op de brandstofprijzen is het niet meer leuk om een benzine- of dieselauto te rijden. Daarnaast kun je op zakelijk gebied eigenlijk niet meer in een vervuilende auto voor komen rijden.

Bij veel bedrijven ligt daarom de focus volledig op elektrische auto’s. Daarnaast kiezen ook meer en meer huishoudens voor de privé aanschaf van een elektrische auto. Uiteraard heeft dit met het financiële aspect te maken, maar ook met de duurzaamheid.

Om de aardbol te redden, zou eigenlijk iedereen elektrisch moeten rijden. Hiermee wordt de uitstoot van uitlaatgassen flink terug gedrongen. Ook hoeft er minder benzine/diesel geproduceerd te worden. Erg wenselijk, aangezien die productie erg vervuilend voor de aardbol is.

Reden 2: gemak

Met een elektrisch vervoermiddel geniet je van onwijs veel gemak:

  • Elektrische auto: je hoeft nooit meer te tanken. Dit betekent dat je geen last meer hebt van de vervelende geur van brandstof en dat je hier geen honderden euro’s meer aan uit te geven.
  • Elektrische fiets: op een elektrische fiets leg je probleemloos langere afstanden af. Dit doe je comfortabel (het zadel zit lekker), dit doe je snel (dankzij de trapondersteuning) en dit doe je geheel naar wens.
  • Speed pedelec: wil je nóg harder kunnen fietsen? Dan is de aanschaf van een speed pedelec aan te raden. Op zo’n fiets behaal je snelheden tot wel 45 kilometer per uur, waardoor je razendsnel op de plek van bestemming uitkomst.
  • Estep: een e-step is op dit moment niet legaal in ons land, maar dat gaat per 01-01-2023 veranderen. Vanaf dat moment is het legaal om op een elektrische step te rijden, waarmee je onwijs flexibel bent. Zo’n step neem je bijvoorbeeld makkelijk mee de trein of bus in.
Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Reden 3: goedkoop

Met het oog op de lange termijn is een elektrisch vervoermiddel de goedkoopste oplossing. Dit is zéker het geval als je voor een elektrische auto kiest. Maar, ook de aanschaf van een elektrische fiets of elektrische step is op de lange termijn goedkoop.

Dit gaat uiteraard hand in hand met de bovengenoemde voordelen.

Hoe kies je het juiste elektrische vervoermiddel uit?

Een terechte vraag is uiteraard wel voor welk elektrisch vervoermiddel voor jou de ‘juiste’ is. Om dit te bepalen, zou je onder meer naar het gewenste gebruik moeten kijken. Wil je relatief lange afstanden snel afleggen? Dan biedt een speed pedelec of elektrische fiets uitkomst. Wil je vooral flexibel zijn en kortere afstanden snel en leuk overbruggen? Dan is een e-step een ideale oplossing.

Voor de lange afstanden en dagelijks gebruik zit je uiteraard met een elektrische auto ook goed. Maar, onderschat de mogelijkheden van een speed pedelec niet. Op zo’n fiets behaal je snelheden van wel 45 km/u, waardoor je razendsnel op de plek van bestemming bent. En dit doe je ook nog eens gratis; je moet alleen tijdig de accu van de fiets opladen!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.