Geld besparen op kleding
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Besparen op kleding? Zo doe je dat

Worden je rekeningen hoger? En ben je selectief in wat je in je winkelkarretje gooit? Kleding kopen is het laatste waar je nu aan denkt en dat snappen we als geen ander. Met die stijgende prijzen heb je wel iets anders aan je hoofd. Het ziet er zelfs naar uit, dat de vaste lasten onbetaalbaar worden.

Terwijl de overheid zoekt naar oplossingen, zijn we in Nederland massaal aan het besparen en zoeken we hier manieren voor. Met een nieuw seizoen voor de deur, ben je misschien toe aan wat nieuwe kledingitems.

Wil je besparen op kleding? Daar gaan we je bij helpen. Lees in dit artikel onze bespaartips voor kleding en je kunt direct aan de slag.

Waarom besparen op kleding?

Er zijn veel mogelijkheden waar op je kunt besparen. Veel mensen besparen op hun energie of op de boodschappen. Ook kleding hoort daarbij. Besparen is natuurlijk iets van alle tijden, maar dit werd vooral een trending topic na het eerste deel van 2022.

Zo zorgde de oorlog in Oekraïne voor de stijgende gas- en energieprijzen. Ook de coronapandemie bracht heel wat teweeg – in combinatie met het personeelstekort.

De vraag naar producten is groter dan het aanbod en er zijn dan ook niet genoeg mensen om al deze producten te transporteren naar de plaats van bestemming. Deze ontwikkelingen maken dat ons huidige leven duurder wordt. Door bewust te gaan besparen, houden we onder aan de streep meer budget over.

We hebben hieronder enkele bespaartips samengesteld, speciaal voor kleding. We hopen dat jij of je gezin hier iets aan hebben.

1. Less is more

Misschien ben je gek op printjes en verschillende kleuren kledingstukken. Daar is natuurlijk niets mis mee en hier stel je leuke outfits mee samen. Printjes en felle kleuren zijn echter moeilijk om te verwerken in andere outfits.

Wil je langer met je kleding doen? Probeer juist te investeren in de basiskleuren. Denk aan zwart, wit of beige. Het ziet er chique uit en het past overal onder – ongeacht de kleur of de print.

Extra tip: Gooi huidige kledingstukken nooit weg en bewaar ze goed. Zelfs als de gedateerd zijn. Er komt namelijk altijd een moment dat het terugkomt, ook al gaan er heel wat jaren overheen. Wat dacht je van de typische jaren 80 prints? Of de oversized blazers? Zo kun je zelfs besparen op kleine dingen.

2. Sparen

Het grootste deel van Nederland spaart maandelijks een vast bedrag. Het geld wordt vooral weggelegd voor grote uitgaven in de toekomst. Een nieuwe keuken of een nieuwe auto bijvoorbeeld.

Spaar je ook voor nieuwe outfits? Dan is dit het moment om het juist wél te doen. Leg per maand een bedrag weg dat je kunt missen – al is het een tientje. Aan het eind van ieder seizoen kun je daar nieuwe kledingstukken van aanschaffen.

Sparen helpt je om te besparen op je kleding. De uitgave is op deze manier minder ingrijpend.

3. Combineren kun je leren

Draag je vaak hetzelfde of ben je hier op uitgekeken? Daar hebben we een goede oplossing voor gevonden – al zeggen we het zelf.

Met de huidige kledingstukken in je kast kun je zoveel combineren als je zelf wil. Combineer je veelal dezelfde stukken met elkaar? Probeer eens iets nieuws. Pas twee verschillende printjes bij elkaar of kleuren die je normaliter niet tegelijkertijd zou dragen.

Met de mode van vandaag de dag kun je werkelijk alle kanten op. Wat dacht je van rood met roze? Of groen met paars? Het komt dagelijks voorbij in het straatbeeld. Zo loop je er als nieuw én trendy bij.

4. Investeer slim

Goedkope kledingitems lijken dé oplossing te zijn. Je koopt voor een paar tientjes verschillende kledingstukken en je kunt er voorlopig tegenaan. Toch kan het anders uitpakken dan je in eerste instantie denkt.

Goedkopere kledingitems beschikken meestal niet over de juiste kwaliteit en beschadigen snel. Ze gaan dus veel sneller stuk, waardoor je wéér toe bent aan iets nieuws – vooral bij naar schoolgaande kinderen houden deze kledingstukken het niet lang vol. Onder aan de streep ben je meer budget kwijt.

Probeer daarom slimmer te investeren. Koop liever een wat duurder kledingstuk, zodat je er ook langer mee doet. Hier kun je tip 2 goed bij gebruiken.

5. Probeer vintage

Vintage kledingitems zijn ontzettend populair geworden en je vind ze overal. Niet alleen in de vorm van kringloopwinkels, maar ook in de vorm van speciale vintage winkeltjes.

Hier kun je veel leuke items scoren voor een lagere prijs. De items zijn gedragen, maar de huidige conditie is nog meer dan goed om te verkopen. En als je geluk hebt, kun je er zelfs een aantal merken tussenuit vissen.

Extra tip: Veel vloggers besteden op YouTube aandacht aan vintage kleding kopen. Misschien ben je op zoek naar wat inspiratie en ga je het hier vinden.

Heb je geen kringloop in de buurt of vallen de kledingstukken je tegen? Download speciale apps of speur het internet af naar toffe tweedehands items.

Poll Merk je dat je meer bewust bent van je uitgaven voor kleding?

Ja75%
Nee25%
📊 Bekijk resultaten
1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.