Saved Read later
Deel dit bericht

Grounded het “mini”-survivalspel

Het volgende spel wat Obsidian gaat uitbrengen heet Grounded en het is een co-op survival spel wat vooral voor de Xbox bedoeld is. In Grounded neem je de rol op je van een mens gekrompen tot het formaat van een mier. Jouw doel? Overleven in de achtertuin!

Het klinkt misschien een beetje als “Honey, I Shrunk the Kids” maar dan als video-game. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat de film de spelmakers de nodige inspiratie gaf. Hebben we dan te maken met een game gebaseerd op de film? Nee dat niet, maar het spel zal je er vast aan doen denken.

Gameplay

Je zult voornamelijk bezig zijn met het bouwen van basissen, het zoeken naar resources en het vechten tegen verschillende vijanden. Een van de vijanden is een spin, mensen die echter super bang zijn voor spinnen hebben niets te vrezen je kunt deze vijand namelijk uit zetten. Op die manier kun je het spel spelen zonder ook maar een spin tegen te komen! Hoe deze elementen precies met elkaar samenhangen is nog niet helemaal duidelijk op het moment van het schrijven van dit artikel.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

De ratio tussen PvE en PvP is nog niet helemaal duidelijk, ook is het niet helemaal duidelijk of er überhaupt wel een PvP komt. Het kan best zo zijn dat het spel enkel als co-op gespeeld kan worden. Co-op zal in ieder geval een basis voor het spelen van het spel worden. We kunnen je wel vast een gameplay trailer laten zien, zo krijg je toch een beetje een idee van wat je te wachten staat.

https://www.youtube.com/watch?v=vTSBLqAjMSA

Grounded zal als survival game ook breken met de basis van de ontwikkelaar. Obsidian Entertainment richtte zich tot nu toe vrijwel uitsluitend op RPGs. Grounded is geen RPG wat betekend dat de ontwikkelaar in ieder geval voor dit spel een nieuwe weg in geslagen is. Voor de gameplay houd het in dat je niet zo zeer bezig bent met NPCs (behalve dan de vijanden) en je vooral zult richten op taken als verzamelen en bouwen.

Bekijk ook:
Onderzoek naar de populariteit van eSports in Nederland: Cultuur en competitie

Exclusief

Een ander element van Grounded zal de exclusiviteit zijn, het spel komt in ieder geval in het begin enkel uit voor de Xbox. Het is daarmee Obsidians eerste Xbox exclusieve titel welke de studio gemaakt heeft sinds de overname door Microsoft. Het spel zal te verkrijgen zijn via:

  • Xbox Game Pass
  • Xbox One
  • The Microsoft Store
  • Steam
  • Game Pass' Game Preview systeem

Wat het Game Pass' Game Preview systeem betreft is het zelf de aller eerste titel voor dit systeem. Het laat zien dat de relatie tussen Obsidian en Xbox op volle toeren draait echter betekend het niet dat alle Obsidian games vanaf nu enkel Xbox exclusieve zullen zijn. Grounded staat klaar voor de release ergens in het voorjaar van 2020, een exacte datum is er nog niet.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.