Saved Read later
Deel dit bericht

Petitie tegen uitverkoop meer dan vijfduizend keer ondertekend

Ondanks het coronavirus is de uitverkoop bij grote kleding webshops volop aan de gang, maar niet alle kleine ondernemers zitten daar al op te wachten. Afgelopen maandag is daarom een petitie gelanceerd die oproept om voor 1 juli geen uitverkoop te houden, de petitie is tot nu toe meer dan vijfduizend keer ondertekend.

Verplichting

De petitie is een initiatief van zelfstandige kledingwinkels en Nederlandse kledingmerken. Grote (internationale) winkelketens en merken zijn online al van start gegaan met flinke kortingen op hun collecties. De initiatiefnemers zien dit als een verplichting dat zelfstandige kledingwinkels ook hierin mee moeten gaan en dat zij daardoor flinke omzet en winstmarges zullen mislopen.

“Een maatregel die de uitverkoop niet voor 1 juli toestaat is vrij simpel en kost de overheid geen geld,” stelt de petitie. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat zelfstandige ondernemers straks voldoende tijd hebben om hun collecties te kunnen verkopen. Dan kunnen ze ook na dit seizoen blijven bestaan en het retail landschap kleur blijven geven. De petitie kan je hier ondertekenen >

Bekijk ook:
Waarom is investeren in edelmetalen zo populair?

Nederlandse overheid komt tegemoet

Het coronavirus treft ondernemers, de Nederlandse overheid zet alles op alles om getroffen ondernemers tegemoet te komen. Zo is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) deze week in het leven geroepen. Hiermee ontvangen ondernemers eenmalig een tegemoetkoming van vierduizend euro waarmee ze, met name, hun vaste lasten kunnen betalen.

Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.