Petitie tegen uitverkoop meer dan vijfduizend keer ondertekend

0 Shares

Ondanks het coronavirus is de uitverkoop bij grote kleding webshops volop aan de gang, maar niet alle kleine ondernemers zitten daar al op te wachten. Afgelopen maandag is daarom een petitie gelanceerd die oproept om voor 1 juli geen uitverkoop te houden, de petitie is tot nu toe meer dan vijfduizend keer ondertekend.

Verplichting

De petitie is een initiatief van zelfstandige kledingwinkels en Nederlandse kledingmerken. Grote (internationale) winkelketens en merken zijn online al van start gegaan met flinke kortingen op hun collecties. De initiatiefnemers zien dit als een verplichting dat zelfstandige kledingwinkels ook hierin mee moeten gaan en dat zij daardoor flinke omzet en winstmarges zullen mislopen.

“Een maatregel die de uitverkoop niet voor 1 juli toestaat is vrij simpel en kost de overheid geen geld,” stelt de petitie. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat zelfstandige ondernemers straks voldoende tijd hebben om hun collecties te kunnen verkopen. Dan kunnen ze ook na dit seizoen blijven bestaan en het retail landschap kleur blijven geven. De petitie kan je hier ondertekenen >

Nederlandse overheid komt tegemoet

Het coronavirus treft ondernemers, de Nederlandse overheid zet alles op alles om getroffen ondernemers tegemoet te komen. Zo is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) deze week in het leven geroepen. Hiermee ontvangen ondernemers eenmalig een tegemoetkoming van vierduizend euro waarmee ze, met name, hun vaste lasten kunnen betalen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

254
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.