Zijn dit de ergste proeven van Expeditie Robinson?

0 Shares

Als Expeditie Robinson ergens wel bekend om staat, dan zijn het de proeven wel. Veel van die proeven zijn goed te doen, maar sommige proeven kunnen je echt nachtmerries geven. Een ding is zeker; de onderstaande proeven zullen weinig mensen willen doen! Wat lijkt jou de ergste proef van Expeditie Robinson?

De Eetproef

De Eetproef is een echte klassieker in Expeditie Robinson die elke editie niet mag ontbreken. Voor de kijker levert dit heel wat amusementswaarde op, maar voor de kandidaten is het vaak een van de grootste obstakels van de expeditie. Tijdens de Eetproef krijgen de kandidaten de meest smerige gerechten voorgeschoteld en die moeten ook nog eens zo snel mogelijk worden weggewerkt.

Tijdens de Eetproef van 2021 mochten de kandidaten een geitentong, de maagwand van een koe, geitenogen en geitenballen opeten. Maar, in andere edities stonden er ook levende wormen, koeienogen en een ei met een embryo op het menu. Het zijn lokale delicatessen, maar ja daar gaat het echt niet lekkerder van smaken…

In de onderstaande video kan je de Eetproef van Expeditie Robinon 2021 zien:

De makers van Expeditie Robinson zijn ook niet vies van een kleine plottwist/mindfuck, want tijdens een eerdere eetproef mochten twee kandidaten ook een broodje hamburger opeten. Klinkt lekker, maar kandidaat Remy Bonjasky had zichzelf zo gek gemaakt van te voren, waardoor hij de hamburger maar niet weg kon werken. Zo ging de proef verloren, maar zijn medekandidaten baalden misschien nog wel meer van de weggegooide hamburger.

Onder water

Dit seizoen maakte de proef waarin kandidaten onder een rek in het water moesten liggen veel indruk bij de Nederlandse kijkers. De kandidaten moesten met hun hoofden tussen metalen spijlen gaan liggen, terwijl het rek steeds verder naar beneden zonk. Op een gegeven moment ging het rek helemaal onder, waardoor de kandidaten volledig onder water kwamen te liggen. Klinkt ook niet bepaald als een leuke proef, en online sprak men zelfs van een sadistisch spelletje.

Op elkaar jagen

In het seizoen met de onbekende mensen werden twee keer twee kandidaten aan elkaar vastgebonden en in een rond parcours gezet. De paren moesten op elkaar “jagen” en de winst is pas binnen als een paar het andere paar aantikte. In theorie is dat misschien niet zo heftig, maar het was uiteindelijk een flinke uitputtingsslag voor de kandidaten.

Verboden te slapen

De proef waarbij je niet in slaap mag vallen is er ook eentje die erg vervelend is in Expeditie Robinson. Bij deze proef moeten de kandidaten in hangmatten liggen, en degene die als eerste in slaap valt is de verliezer. Dat is best vervelend, want na dagen op bamboe geslapen te hebben, ligt zo’n hangmat natuurlijk extra lekker. De proef kan daarnaast behoorlijk lang duren, want de laatste keer was het na vijf uur nog niet gedaan.

Bekijk ook:
Deze bekende Nederlanders hebben Expeditie Robinson gewonnen

De Balkproef op hoge hoogte

De Balkproef is ook een klassieker van Expeditie Robinson, maar die zullen veel mensen misschien niet als erg bestempelen. Toch is dit geen malse proef, zeker als je deze op flinke hoogte moet doen. In 2018 werd de balk namelijk hoog in de lucht geplaatst, waardoor de proef voor mensen met hoogtevrees een echte nachtmerrie werd. Dan moet je niet alleen lang balanceren op een balk in de hitte, maar ook nog eens niet afgeleid worden door de diepte. Voor Loiza Lamers betekende de proef destijds tevens het einde van de expeditie.

Wat lijkt jou de ergste Expeditie Robinson proef?

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

113
NEWS
POLLS
QUIZZEN
DEALS

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.