Star Wars fans opgelet: nieuwe films en series komen eraan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Star Wars fans opgelet: nieuwe films en series komen eraan

Walt Disney is sinds 2012 eigenaar van Lucasfilm. Het bedrijf dat dat alle Star Wars films tot op heden heeft geproduceerd. En dankzij het feit dat Walt Disney daarmee ook alle rechten heeft overgenomen, kunnen we de komende tijd nog veel meer Star Wars-films verwachten. In totaal zou het gaan om 10 nieuwe films en series. 

The Mandalorian

Eind 2019 verraste Disney vriend en vijand met de serie The Mandalorian. Critici waren razend enthousiast, net als alle fans van het eerste uur. Sterker nog, de serie scoort maar liefst een 8,8/10 op IMDb. Dankzij dit enorme succes kon een verdere uitbreiding van het universum niet wegblijven. En dus gaan Walt Disney & Lucasfilm weer aan de slag om nieuwe films en series van de band te laten rollen.

Bekijk ook:
6 films welke je op Netflix moet zien

Standalone series

Heel veel duidelijkheid kunnen we natuurlijk nog niet bieden als het gaat om de plannen van Disney & Lucasfilm. Het lijkt er in ieder geval wel alle schijn van te hebben dat het gaat om een flink aantal standalone series. Series die ook prima te bekijken zijn zonder dat je de hele Star Wars line-up al hebt gekeken. Daarnaast zullen deze standalone series ook een eigen verhaal hebben, om zo het verhaal achter het karakter bloot te leggen. De (werk)titels zijn inmiddels bekend gemaakt door de bedrijven, dus laten we daar zo nog even verder induiken.

Star Wars: Rogue Squadron

Het kost natuurlijk jaren om een Star Wars film te produceren en te maken. Rogue Squadron wordt dan ook pas in december 2023 verwacht. Echter belooft het toch heel wat te worden. De regie van deze film ligt namelijk in handen van Patty Jenkins, bekend van onder andere Wonder Woman. Daarmee is zij de allereerste vrouwelijke regisseur die een Star Wars film regisseert. Helaas is er verder nog niet heel veel bekend gemaakt over de film, maar is er al wel een officiële teaser gelanceerd. Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd naar deze nieuwe Star Wars film.

Het succes van The Mandalorian

Het gigantische succes van The Mandalorian gaat dus een staartje krijgen. Disney heeft bekend gemaakt aan iedereen dat de volgende series gemaakt gaan worden en zo snel mogelijk live gaan op Disney+

  • Lando
  • Ahsoka
  • Andor
  • Rangers of the New Republic
  • Obi-Wan Kenobi
  • The Bad Batch
  • Visions
  • A Droid Story
  • Star Wars: The Acolyte

Al met al is er dus voldoende nieuw Star Wars materiaal in aantocht. Wij zitten er klaar voor en hopen dat we hier net zoveel van gaan genieten als van The Mandalorian.

Bekijk ook:
De 10 duurste films ooit gemaakt!
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.