Noorse horrorserie vanaf vrijdag de 13de te zien op Netflix 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Noorse horrorserie vanaf vrijdag de 13de te zien op Netflix

Netflix heeft een nieuwe Netflix original serie aangekondigd. De nieuwe serie is te zien vanaf vrijdag de dertiende. Natuurlijk is dit niet toevallig. De streamingdienst heeft er bewust voor gekozen om vanaf deze datum een nieuwe serie toe te voegen. De serie, met als titel Bloodride, is daarmee de tweede Scandinavische serie in korte tijd.

Scandinavische films en series

Veel mensen zijn enorm sceptisch als het gaat om films van eigen bodem. Weinig diepgang, geen goede verhaallijn en ga zo maar even door. Scandinavische films daarentegen zijn vaak zelfs beter dan films uit Hollywood. Het in verhouding preutse Amerika kan niet op tegen het ruimdenkende Scandinavië.

Blodtur

De serie, die in Noorwegen getiteld is als Blodtur, is gemaakt door Kjetil Indregard. En het zou zomaar kunnen dat er meteen een belletje gaat rinkelen. Deze regisseur regisseerde ook de film Maniac. Deze film was zo'n succes dat er zelfs een Amerikaanse remake werd gemaakt met acteurs als Emma Stone en Jonah Hill.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Komische knipoog

Waar de eerder verschenen Zweedse serie Black Lake echt spijkerhard was, heeft Bloodride een komische knipoog. De serie bestaat uit zes losse afleveringen, waarbij in elke aflevering de buschauffeur en zijn bus centraal staan. De buschauffeur dropt zijn passagiers iedere keer op een onbekende bestemming. Deze onbekende bestemming is een absolute verrassing voor de passagiers. Echter kunnen we je al wel vertellen dat het iedere keer om een angstaanjagende locatie gaat, waar van alles te gebeuren staat.

Zes losse verhalen

Netflix heeft gekozen voor zes losse verhalen in deze horrorserie. Maar toch is er een overkoepelend thema. Iets wat eerder ook succes heeft gehad. Bijvoorbeeld de serie Black Mirror. Ook in deze serie zijn er allemaal losse afleveringen met één overkoepelend thema. De buschauffeur komt in alle afleveringen terug, hij dropt de mensen op locaties die lijken op de locaties en in de situaties waar we ons dagelijks in bevinden. Maar toch gebeurt er iets anders dan je zou denken.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Tijd voor een goede horrorserie

Na de compleet mislukte horrorserie Locke and Key van de zoon van Stephen King kan Netflix wel weer eens een goede horrorserie gebruiken. Het is nog heel even afwachten, vanaf 13 maart kun je de serie bekijken bij de bekende streamingdienst. Kun je niet wachten tot dat moment op een Noorse topper? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een andere Noorse serie te gaan bekijken, zoals bijvoorbeeld de serie Ragnarok.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.