leugenaar ontmaskeren
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe een leugenaar ontmaskeren?

Wanneer we een relatie met iemand aangaan, in welke vorm dan ook, dan verwachten we een leuke tijd te beleven met die persoon. Je verwacht dat je kan bouwen op die persoon, er mee kan lachen en plezier kan maken en dat die te vertrouwen is. Leugens horen absoluut niet bij een relatie, vriendschap of in familiekring. Heb je helaas al vaker te maken gekregen met mensen die liegen en wil je dit absoluut niet meer meemaken? Perfect te begrijpen want leugens kunnen heel wat verwoesten en kunnen diepe sporen nalaten. Maar wees gerust: hoe een leugenaar ontmaskeren? Dat ontdek jij in dit artikel, zodat je voorgoed komaf kan maken met leugenaars!

Hoe een leugenaar ontmaskeren? 15

Lichaamstaal van een leugenaar

Wat we zeggen is soms niet altijd wat we bedoelen. Hoe we erachter kunnen komen of iemand liegt of niet, heeft veel te maken met lichaamstaal. Deze verraadt vaak heel veel. Er zijn een aantal dingen die je kan opmerken aan iemand zijn manier van doen wanneer die persoon liegt. Let op de volgende zaken wanneer je een vermoeden hebt dat iemand aan het liegen is. Merk je vaak deze kenmerken? Dan mag je er vrij zeker van zijn dat je een dikke leugenaar voor je hebt!

 • De persoon praat sneller of trager: de manier waarop iemand iets zegt, zegt veel. Een persoon heeft een bepaalde manier van praten en je kan merken dat die aan het liegen is als hij of zij plots veel sneller praat of juist trager gaat praten. Wanneer een persoon begint te stotteren door zenuwachtigheid of juist heel veel uitleg gaat geven die eigenlijk niet gevraagd wordt, kan het zijn dat de persoon een leugen aan het vertellen is.
 • Let op de ogen: wanneer de persoon voor je iets vertelt en hij zet de woorden te veel kracht bij met zijn ogen, kan er al een belletje gaan rinkelen. Vaak met de ogen knipperen, grote ogen opzetten met opgetrokken wenkbrauwen, allemaal tekens van leugens.
 • Rare bewegingen: wanneer een persoon een leugen aan het vertellen is, doet die vaak bepaalde handelingen zoals wrijven in zijn nek of prutsen aan de neus. Wanneer je deze signalen vaak opmerkt tijdens een verhaal, weet je genoeg!

  wrijven in zijn nek of prutsen aan de neus

 • Blozen of zweten: een van de meest voorkomende signalen waaraan je weet dat je een leugenaar voor je hebt, is als de persoon opvallend hard begint te blozen of te zweten wanneer je die persoon om meer uitleg vraagt. De persoon begint zich ongemakkelijk te voelen en gaat daarom blozen of beginnen zweten. Vluggen en ongecontroleerde lichaamsbewegingen horen daar ook bij.
  Leugens
 • Wegkijken: wanneer een persoon aan het liegen is, wil die je vaak niet in het gezicht kijken. Dit door ongemakkelijkheid, maar ook uit angst om betrapt te worden. Daarom kijkt een leugenaar vaak weg van je en kijkt die meestal rechts naar boven.

  kijkt meestal rechts naar boven

 • Gezicht bedekken: een leugenaar weet dat zijn gezicht vaak signalen kan vertonen. Daarom gaat hij of zij er alles aan doen om deze te verstoppen en dus gaat hij zijn gezicht bedekken. Vooral handen voor de ogen en de mond houden wordt vaak gedaan tijdens het vertellen van leugens, omdat deze nu eenmaal veel verraden.
 • Afblokken: een leugenaar houdt tijdens een gesprek vaak zijn armen stijf over elkaar of gaat achteruit leunen. Dit, omdat hij weet dat zijn lichaam veel kan verraden wanneer hij aan het liegen is. Daarom probeert hij dit juist te voorkomen door zijn armen stijf over elkaar te houden en je precies af te blokken.
 • Tijd winnen: zoals onnodig veel lachen en wat langer wachten voor er geantwoord wordt, zijn signalen van leugens!
Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Met deze tips heb jij de volgende leugenaar die voor je staat meteen ontdekt!

Bekijk ook:

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.