infrarood verwarmen
Saved Read later
Deel dit bericht

Infrarood verwarmen: de verwarming die aansluit bij onze duurzaamheidswensen

Infrarood verwarmen is een mooie optie als je er wel lekker warm bij wilt zitten, maar ook aan het milieu wilt denken. Misschien is je huis al van het gas af, of wil je dit wel zo snel mogelijk? Ben je op zoek naar manieren om energie te besparen? Wil je een schonere, gezondere lucht in huis? Of zoek je juist naar een manier van verwarmen waarbij de verwarming niet voor niets aan staat? Infrarode verwarmingspanelen zijn hét antwoord op al die wensen.

Energiezuinig

Infrarode panelen zijn objecten die zelf warm worden. Binnen een paar minuten geven zij hun warmte af aan hun omgeving, waardoor in heel korte tijd de ruimte aangenaam verwarmd is. Door iedere ruimte zijn eigen thermostaat te geven, kan je echt enkel en alleen verwarmen op de momenten die je wenst. Uiteraard scheelt dit veel onnodig energieverbruik. Daarnaast is er dus geen gas nodig om bijvoorbeeld de ketel te verwarmen. Kies je ook nog eens voor groene stroom, dan is jouw verwarming dus heel erg ‘groen’. Heb je grotere vertrekken en is je huis al iets ouder (dus minder goed geïsoleerd) dan kan het nodig zijn om in die vertrekken toch wel een standaard verwarming te nemen. Toch kan je dan ook nog kiezen om er een infrarood paneel bij te zetten, zodat de oude radiator minder zijn best hoeft te doen. Ook dat scheelt al vast iets!

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Mooi design

Infrarode verwarmingspanelen kopen kan je uiteraard ook online doen bij bijvoorbeeld www.redwellinfraroodverwarming.nl. Er is heel veel variatie te vinden. Voor in de badkamer kan je denken aan een handdoekverwarmer of een verwarmde spiegel. In de huiskamer kan je zelfs kiezen voor modellen die 360 graden verwarmen en iets weghebben van een ouderwetse kachel in een modern jasje. Je kunt ook kiezen voor wandpanelen, die direct ook een schilderij zijn. Of wat dacht je van een muziek box als verwarmingspaneel? Voor ieder interieur is er dan ook wel iets te vinden wat een grote blikvanger wordt. Dat kan je van je oude radiator toch niet echt zeggen…

Gezondere lucht

En als toetje heeft het ook nog eens voordelen voor de gezondheid. Infrarood werkt met stralingswarmte. Omdat er dus geen lucht verplaatst wordt, blijft het stof en de huismijt en al die andere kleine stofjes waar mensen ziek van kunnen worden, gewoon daar waar ze zijn. De lucht zal ook minder droog zijn, wat ook beter voor je is. IR-panelen hebben dus zeker de toekomst!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.