Nieuwste filmtips deze week voor Netflix, Videoland en Disney+ 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwste filmtips deze week voor Netflix, Videoland en Disney+

Ben je weer beland op dat punt waar je eindeloos door Netflix scrolt, op zoek naar die ene film die je avond maakt? Geen zorgen, jouw filmavontuur wordt nu een stuk eenvoudiger! Met onze wekelijks filmtip duiken we in de schatkist van Netflix, Videoland én Disney+ om jou te voorzien van filmjuweeltjes. Of het nu gaat om een tranentrekker, een comedy die je van je bank blaast of een thriller die je onder je dekens doet kruipen – wij hebben de must-sees voor je uitgezocht. Dus ga er lekker voor zitten, pak je popcorn erbij en laat de filmkeuzestress aan ons over!

Old Dads (Netflix)

In de komische film “Old Dads”, uitgebracht op Netflix, verkennen we het leven van drie vijftigers die worstelen met de veranderende wereld na de verkoop van hun bedrijf aan een groep millennials.

Hoofdrolspelers

De hoofdpersonen, Jack, Connor en Mike, vinden zichzelf gedateerd in een wereld die hen niet meer lijkt te herkennen. Ze botsen met jongere generaties op de werkvloer en in het privéleven, waarbij hun ouderwetse aanpak van mannelijkheid en gezag onder de loep wordt genomen. De film is een satire die de draak steekt met politieke correctheid en tegelijkertijd de pijnlijke maar herkenbare realiteiten van het ouder worden in de moderne samenleving belicht.

Jack's worsteling met zijn temperament, Connor's huwelijksperikelen en Mike's onverwachte vaderschap vormen de basis voor een reeks gebeurtenissen die zowel hilarisch als hartverscheurend zijn. Wanneer ze worden ontslagen na een incident dat hun ‘minder verlichte' houdingen onthult, bevinden de drie vrienden zich op een kruispunt dat hen dwingt om hun eigen vooroordelen en fouten onder ogen te zien.

IMDB score

De IMDB-score van Old Dads komt uit op een 6,1.

Conclusie

“Old Dads” is een scherpzinnige komedie die generatiekloven en moderne dilemma's verkent met een mix van humor en ontroering. Regisseur Bill Burr biedt een frisse blik op de strijd van het ouder worden in een wereld die snel evolueert, waarbij de drie hoofdpersonen geconfronteerd worden met hun verouderde overtuigingen en de consequenties van hun acties.

Door hun persoonlijke groei en de uitdagingen van vriendschap, mannelijkheid en identiteit te belichten, levert “Old Dads” een vermakelijke en doordachte filmervaring die zowel aan het lachen maakt als tot nadenken stemt.

Trailer

Haunted Mansion(Disney+)

“Haunted Mansion” is een frisse wind in het genre van de bovennatuurlijke horror-komedies. De film, geregisseerd door Justin Simien, neemt ons mee naar Gracey Manor waar Gabbie, een weduwe gespeeld door Rosario Dawson, samen met haar zoon Travis en een groep van geestenjagers, strijdt tegen een kwaadaardige geest. Het is een spannend avontuur dat humor met griezelige momenten combineert.

Hoofdrolspelers

LaKeith Stanfield speelt Ben, een astrofysicus die zijn wetenschappelijke scepticisme opzij moet zetten in de strijd tegen het bovennatuurlijke. Samen met Tiffany Haddish's personage Harriet, een echte helderziende, Owen Wilson als de bedrieglijke exorcist Father Kent en Danny DeVito als Bruce Davis, een historische professor, vormen zij het hart van de film.

IMDB score

Op IMDB heeft “Haunted Mansion” een score die de verdeelde reacties weerspiegelt. De score van IMDB voor deze film komt uit op een 6,1.

Conclusie

“Haunted Mansion” is een film die horror en komedie succesvol mengt en een sterke cast laat zien die zowel de lach als de schrik goed beheerst. Het is een vermakelijke film voor de liefhebbers van het genre en een must-watch voor fans van Disney's themaparkattracties.

Trailer

Monster High: The Movie (Videoland)

“Monster High: The Movie” is een live-action musical fantasyfilm uit 2022, geregisseerd door Todd Holland en gebaseerd op de populaire modepoppenfranchise van Mattel. De film volgt Clawdeen Wolf, een biraciaal half-weerwolf meisje, dat op haar vijftiende verjaardag een acceptatiebrief ontvangt van Monster High.

Ze aarzelt eerst maar besluit toch te gaan, op voorwaarde van haar vader dat ze haar menselijke kant verbergt. Op school maakt Clawdeen nieuwe vrienden en ontdekt ze de geheimen van Monster High, terwijl ze ook worstelt met haar identiteit en de dreiging van een verraderlijke leraar.

Hoofdrolspelers

In de hoofdrol zien we Miia Harris als Clawdeen Wolf, samen met Ceci Balagot en Nayah Damasen. Andere opvallende namen zijn Case Walker, Lina Lecompte, Justin Derickson, en Kyle Selig.

De cast brengt een reeks kleurrijke en unieke personages tot leven die elk hun eigen verhaal en uitdagingen hebben binnen de magische muren van Monster High.

IMDB score

De film heeft een gemengde ontvangst gehad, met veel lof voor de creatieve visuele stijl en het enthousiasme van de jonge cast, terwijl anderen kritiek hadden op het verhaal en de uitvoering. De IMDB-score voor de film komt uit op een 5,1.

Conclusie

“Monster High: The Movie” is een verfrissende kijk op de bekende franchise, met een belangrijke boodschap over zelfacceptatie en de kracht van vriendschap. De film biedt entertainment voor de jongere doelgroep en fans van de Monster High-serie, maar het kan ook een breder publiek aanspreken.

Trailer

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.