Furioza
Saved Read later
Deel dit bericht

Furioza: keiharde hooliganfilm is absolute hit op Netflix

Als je op het puntje van je stoel hebt gezeten tijdens Green street Hooligans en The Football Factory, dan is deze film op jouw lijf getatoeëerd. Furioza is keihard, gewelddadig en bloederig. Ideaal kijkvoer voor op een gezellige zaterdagavond. De film is te zien op Netflix en wij nemen hem even op onze middenstip.

Furioza speelt zich af in Polen

Het verhaal van deze film speelt zich af in de donkere krochten van de Poolse voetbalwereld. Het verhaal is niet uit de lucht gegrepen. Polen kent een harde kern voetbalhooligans, die in het verleden hebben bewezen dat ze nergens voor terugdeinzen. Furioza vertelt het verhaal van keiharde voetbalhooligans, en de mensen om hen heen. Netflix heeft met deze film weer een absolute topper in de collectie.

Furioza is dus een fictief verhaal, maar de makers van deze film hebben veel inspiratie opgedaan door te kijken naar de echte harde kern voetbalhooligans in het land. In Furioza spreken groepen hooligans met elkaar af om te vechten in bossen, ze slopen elke kroeg of winkel op hun pad, en schreeuwen de gewelddadige longen uit hun lijf tijdens voetbalwedstrijden.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Het verhaal

Het verhaal draait om politieagente Dzika, die zelf ooit lid van Furioza is geweest, maar nu een einde wilt maken aan het geweld. Ze chanteert ex-vriendje Dawid en zorgt ervoor dat hij meewerkt aan het ontmantelen van de groep. Als hij niet meewerkt dan sluit ze zijn broer op. Dawid staat dus met zijn rug tegen de muur en dat levert gevaarlijke taferelen op. We kunnen niet het hele verhaal prijsgeven, maar dat de spanning er goed in gaat zitten is een feit.

Als je niet zit te wachten op testosteronbommen die elkaar naar het leven staan dan is dit misschien geen film voor jou. Maar wacht! Er spelen ook een paar bloedmooie actrices in. Paulina Galazka en Weronika Ksiazkiewicz zijn zeker de moeite waard om even te bekijken. Ze spelen hoofdrollen in de film, die door IMDb het cijfer 6,3 kreeg toebedeeld. We hebben hieronder een paar prachtige plaatjes van deze mooie Poolse actrices voor jullie geplaatst.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Furioza is nu te zien op Netflix

 

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.