Netflix
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze truc gaat Netflix het delen van wachtwoorden tegen

We hebben eerder aandacht besteed aan het feit dat Netflix het delen van accounts tegen wil gaan. De streamingdienst loopt een hoop inkomsten mis omdat de wachtwoorden worden gedeeld, maar hoe gaan ze dat aanpakken? Je kunt tenslotte ook Netflixen op andere locaties. Het bedrijf heeft nu bekendgemaakt hoe ze het delen van wachtwoorden gaan controleren, en hoe ze dat probleem aan gaan pakken.

Delen van Netflix-accounts

Netflix heeft voorafgaand aan de maatregelen onderzoek uitgevoerd naar het delen van accounts onder hun gebruikers. De streamingdienst concludeerde dat maar liefst de helft van de klanten hun wachtwoorden met anderen delen. Dit probleem moet dus worden aangepakt, en dat is Netflix ook van plan, zo hebben ze enige tijd geleden laten weten. Het bedrijf lijkt nu concreet werk te maken van de geplande maatregelen.

Het probleem aanpakken was een breinbreken voor de streamingdienst, want hoe gaan ze het delen van accounts controleren? Iedereen die Netflix gebruikt doet dat niet alleen thuis, maar ook bijvoorbeeld op een vakantieadres of onderweg in de auto of vliegtuig. Dus moest het bedrijf een manier verzinnen om te controleren of een account wordt gedeeld, zonder dat er wordt vastgepind op een locatie.

WIFI-netwerk

Netflix gaat gebruik maken van het WIFI-netwerk om te controleren of een account wordt gedeeld. Als de streamingdienst ontdekt dat een toestel voor een lange periode niet op hetzelfde IP-adres te vinden is, dan krijgt de hoofdgebruiker een seintje. In de betreffende mail staat dat het betreffende toestel binnen 15 minuten in moet loggen, gebeurt dat niet? Dan wordt het toestel geblokkeerd.

Toestellen die langer dan 31 dagen niet zijn ingelogd op het IP-adres van de hoofdgebruiker zullen worden geblokkeerd. Als er extra wordt betaald voor een extra login dan kan dit worden tegengegaan. Aan vakantiegangers is ook gedacht; als je op reis gaat dan kun je een speciale code aanvragen waarmee je voor een bepaalde tijd op een andere locatie toegang krijgt tot Netflix. De maatregelen gaan vanaf maart in.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.