Netflix stopt met het aanbieden van het Basic-abonnement 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Netflix stopt met het aanbieden van het Basic-abonnement

Netflix heeft de afgelopen periode flink wat maatregelen getroffen om extra geld in het laatje te krijgen. Zo is het sinds kort niet meer mogelijk om mensen buiten het eigen huishouden mee te laten kijken. Dit doet de streamingdienst naar eigen zeggen om de hevige concurrentie voor te blijven, en om kwalitatief goede series en films te kunnen blijven maken. Binnenkort komt Netflix met een nieuwe maatregel, waar niet iedereen op zit te wachten.

Nieuwe maatregel

Het is goed mogelijk dat het Basic-abonnement in Nederland binnenkort verdwijnt. Netflix is bezig om dit in Canada te testen, en we weten allemaal wat er gebeurt als zo’n test bij de streamingdienst in goede aarde valt, dan wordt dit wereldwijd uitgerold. Netflix heeft het goedkoopste abonnement zonder advertenties onlangs uit het aanbod van Canada gehaald.

De streamingdienst heeft dit laten weten op de Canadese website van Netflix. Ze hebben in een statement uitgelegd wat dit betekent voor huidige gebruikers. Er staat te lezen dat ‘het basisplan niet langer beschikbaar zal zijn voor nieuwe of terugkerende leden’. Het is voor gebruikers die het Basic-abonnement al hebben dus wel mogelijk om deze te blijven gebruiken, totdat de abonnee van plan verandert, of het account annuleert.

Geen Basic-abonnement op Netflix

Als de test een succes is, dan zal het Basic-abonnement wereldwijd uit het aanbod worden gehaald. Je krijgt met deze abonnementsvorm op dit moment ook echt de laagste kwaliteit die Netflix aan kan bieden, daarom wordt het standaard abonnement het meeste afgesloten. De basisvorm heeft namelijk geen HD of Ultra HD-kwaliteit, en kun je op maar één scherm kijken, dat is bij andere abonnementen anders, daar is de kwaliteit beter en kan er op meerdere schermen tegelijk worden gekeken.

Een Basic-abonnement is eigenlijk alleen ideaal voor alleenstaande mensen die niet al te hoge eisen stellen aan beeldkwaliteit, maar over het algemeen gaan ook zij het meest voor de standaardversie van het abonnement. Of en wanneer het Basic-abonnement in Nederland gaat verdwijnen is vooralsnog niet bekend, dat hangt af van de resultaten die Netflix in Canada bereikt. We houden je uiteraard op de hoogte.

netflix basic abonnement stopt

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

One Comment

  1. Hans Reply

    Fijn dat er even gegeneraliseerd wordt.
    “Een Basic-abonnement is eigenlijk alleen ideaal voor alleenstaande mensen die niet al te hoge eisen stellen aan beeldkwaliteit, ”
    Wij zijn niet alleenstaand en kijken gemiddeld 1 film per maand via Netflix. De beeldkwaliteit is voor ons voldoende.
    Wij hebben nog andere bezigheden in ons leven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.