Disney+ vraagt hoge toeslag voor film premiere 13
LONDON, UK - April 17 2020: Disney plus streaming service logo on a smartphone
Saved Read later
Deel dit bericht

Disney+ vraagt hoge toeslag voor film premiere

Binnenkort brengt Disney een nieuwe film uit. De film Mulan is gebaseerd op de oorspronkelijke animatiefilm. Aangezien in de meeste landen bioscopen pas langzaam weer opengaan, of in sommige landen zelfs nog dicht zijn, heeft de filmstudio besloten om Mulan in premiere te brengen op haar eigen streamingsplatform Disney+. Wie denkt de film daar gratis te bekijken heeft het mis. Disney+ vraagt namelijk een extra hoge toeslag voor de film premiere en dit is waarom.

Film wereld heeft het zwaar

De filmwereld is nog steeds aan het bijkomen van de coronauitbraak. Films van producenten zoals Disney, Warner Bros, Sony en Paramount Pictures worden grotendeels uitgesteld en producties liggen hier en daar compleet stil. Wanneer een film in premiere gaat in de bioscoop gaat het nog vaak mis. In verschillende landen zijn bioscopen nog dicht of gaan ze open met een verminderende capaciteit aan bezoekers. Producenten, waaronder Disney, lopen hierdoor omzet mis en komen zelf met ideeën om films terug te verdienen.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

30 euro om de film te bekijken

Door Mulan in premiere te laten gaan op Disney+ hoopt het bedrijf alsnog omzet te maken op de film. Liefhebbers moeten, bovenop hun abonnement kosten, naar schatting 30 euro betalen om de film als eerste te bekijken. Wereldwijd reageerden mensen verbaasd op dit bericht van de studio.

Hoge productiekosten

De productiekosten van Mulan waren hoog, geschat wordt dat de gehele productie 200 miljoen dollar heeft gekost. Niet gek dat Disney met de toeslag op Disney+ alsnog inkomsten hoopt te genereren op deze film. De filmstudio heeft gereageerd op de verontwaardiging. Disney ziet deze keuze eerder uit noodzaak om zoveel mogelijk productiekosten terug te verdienen.

Disney draait miljarden verlies

Door de coronacrisis heeft Disney in het tweede kwartaal een miljardenverlies geleden. Er werd in het tweede kwartaal een verlies geleden van naar schatting 4,8 miljard dollar. Dit verlies is met name gebasseerd op de themaparken (2 miljard dollar) die werden gedwongen om langer dicht te blijven als gevolg van het coronavirus. Vorig jaar maakte Disney nog ruim twee miljard dollar winst in diezelfde periode.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Een klein lichtpuntje is dat het aantal betalende abonnees op Disney+ is opgelopen tot 57,5 miljoen. De komende periode wil Disney vooral inspelen op het creëren van zoveel mogelijk content op Disney+.

Mulan verschijnt enkel op Disney+

Wereldwijd zal Mulan op 4 september in premiere gaan op alle kanalen van Disney+. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de film ook in premiere zou gaan in sommige bioscopen, waaronder Pathé in Nederland. Door het nieuwe verdienmodel van Disney zal de film enkel te zien zijn op Disney+ en niet in sommige bioscopen. Deze franse bioscoopeigenaar, die al volop bezig was om de film te promoten, is daar minder blij mee.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.