5 Psychologische trucs om snel nieuwe vrienden te maken 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 Psychologische trucs om snel nieuwe vrienden te maken

Vriendschappen ontstaan in de meeste gevallen spontaan. Je realiseert je waarschijnlijk niet hoe deze nu precies is ontstaan. Soms zijn er ook mensen waarmee je graag bevriend zou willen worden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon wil dat mensen je leuk en aardig vinden. In al deze gevallen kan je de volgende 5 trucs gebruiken.

Vertel een geheim

5 Psychologische trucs om snel nieuwe vrienden te maken 18

Zelfonthulling is een enorm goede tactiek om mensen naar je toe te trekken. In een onderzoek werden studenten in groepjes van twee ingedeeld en ze kregen de opdracht om elkaar in 45 minuten tijd beter te leren kennen. Sommige van deze studentenparen moesten hierbij iets of wat persoonlijke vragen stellen aan elkaar. Bijvoorbeeld, ‘hoe voel je je na de scheiding van je ouders?’. De rest van de paren kregen de instructies om gesloten vragen te stellen, zoals ‘waar ga jij graag op vakantie?’. De studenten die de meer persoonlijke en diepgaande vragen aan elkaar stelden, gaven na afloop van het onderzoek aan dat zij zich veel meer met elkaar verbonden voelden dan de studenten van de andere groep.

Je bent meer geneigd om je verbonden te voelen als je iets persoonlijks van iemand weet. Het schept een vertrouwensband als je een geheim deelt. De andere persoon zal jou hierdoor sneller in vertrouwen nemen. En vertrouwen is een belangrijke factor als je een nieuwe vriendschap wilt opbouwen.

Bekijk ook:
Herken de tekenen van leugenaars en betrap ze met deze slimme tips!

Laat af en toe je gebreken zien

5 Psychologische trucs om snel nieuwe vrienden te maken 19

Mensen zullen je al sneller aardig vinden als je af en toe een foutje maakt. Onthullen dat je niet perfect bent, maakt je betrouwbaar en ook kwetsbaar.

Uit een onderzoek waarbij studenten een filmpje moesten bekijken van deelnemers aan een quiz kwam het volgende resultaat naar voren. Als mensen het goed deden op de quiz en achteraf koffie morsten, werden zij aardiger gevonden dan degenen die het goed deden en geen koffie morsten. Ook mensen die het niet goed deden op de quiz en achteraf koffie morsten werden minder aardig bevonden.

Het grote voordeel van je kwetsbaarheid te tonen is dat mensen zich meer op hun gemak gaan voelen bij jou. Als jij kwetsbaar bent, zal een ander dat ook gemakkelijker zijn.

Laat ze over zichzelf praten

Praten over onszelf is een persoonlijke behoefte. Net zoals voedsel, seks en geld dat zijn. In een experiment kwam naar voren dat het niet echt uitmaakt of dat mensen effectief naar je luisteren als je over jezelf praat. Het is dus zeker een handige tips als je aardig en sympathiek wil overkomen. Door mensen over zichzelf te laten vertellen, zullen ze positievere herinneringen aan jullie gesprek overhouden.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Luister aandachtig en kopieer

5 Psychologische trucs om snel nieuwe vrienden te maken 20

Iemands gedrag kopiëren wordt ook wel eens spiegelen genoemd. Hierbij kopieer je iemands lichaamstaal, bewegingen en gezichtsuitdrukkingen als je er mee praat. Als je dit doet, zullen anderen je snel aardig vinden. Door te kopiëren geef je mensen de indruk dat je aandachtig en met een oprecht interesse naar hen aan het luisteren bent. Dit waarderen mensen enorm.

Subtiele aanrakingen

5 Psychologische trucs om snel nieuwe vrienden te maken 21

Subliminaal aanraken houdt in dat je iemand zo subtiel aanraakt dat die persoon het nauwelijks merkt. Voorbeelden van subtiele aanrakingen zijn bijvoorbeeld op iemands rug tikken of iemands schouder aanraken. Dit zorgt ervoor dat je betrouwbaar en open overkomt. Een Frans onderzoek toonde aan dat serveersters die heel kort de hand of schouder van klanten aanraakte, een hogere fooi kregen.

Raak mensen dus subtiel aan maar doe dit zeker niet overdreven want dan bereik je waarschijnlijk het tegenovergestelde.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.