Saved Read later
Deel dit bericht

De top 10 Netflix series van 2019

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Netflix account. Niet zo gek ook: Netflix heeft een enorm breed aanbod aan toffe films, series en documentaires die je voor een klein prijsje per maand kan bingo-watchen. Er is zelfs zoveel aanbod, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om het kiezen makkelijker te maken, zetten wij voor jou de top 10 beste series die je kan bekijken op Netflix op een rijtje.

1. Breaking Bad
Breaking bad is een serie die iedereen wel gezien moet hebben. De inmiddels legendarische serie gaat over scheikunde docent Walter White die ontdekt dat hij kanker heeft. Om de dure behandelingen te betalen, begint hij samen met zijn oud-student Jesse crystal meth te maken en te dealen. Wat een eenmalig project had moeten zijn, begint al snel uit de hand te lopen. Dit heeft grote gevolgen voor Walt en iedereen in zijn omgeving. Dit is zonder twijfel de beste serie op Netflix.

2. Stranger Things
De serie kwam uit het niets een paar zomers geleden en sloeg in als een bom: Stranger Things. Deze sciencefiction-horror serie speelt zich af in de jaren tachtig en draait om vier vrienden. Op een dag raakt een van de jongens vermist. Zijn moeder, de drie vrienden en de sheriff doen er alles aan om zijn schuilplaats te vinden. Maar die schuilplaats is niet een plek die je makkelijk vind.

3. Mad Man
Voor velen is Mad Man de beste televisieserie ooit. De serie eindigde in 2015 op televisie, tot betreur van fans, maar nu zijn alle seizoenen te bekijken op Netflix. Het verhaal speelt zich af op een New Yorks reclamebureau in de jaren zestig, waar hoofdpersonage Don alles heeft waar hij van zou kunnen dromen, maar toch niet tevreden is.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

4. House of Cards
In House of Cards speelt Kevin Spacey de achterbakse senator Frank Underwood. Wanneer de president hem overslaat voor een belangrijke positie, vindt Frank dat moeilijk te verwerken. Maar zo makkelijk laat Frank zich niet uit het veld slaan. Samen met zijn ambitieuze vrouw Claire speelt hij een gemeen spelletje achterkamertjespolitiek om hoger op te komen.

5. Sherlock
Deze moderne versie van Sherlock Holmes is een slimme update van de bekende detective boeken. In deze adoptie van de BBC maakt Sherlock veeluit gebruik van het internet en computers. Ieder seizoen bestaan uit maar drie afleveringen, maar elk hebben ze de lengte van een speelfilm. Genoeg om te kijken dus. Door de innovatieve verhalen en de uitmuntende special-effects werd de serie een wereldwijde hit.

6. Black Mirror
Black mirror werd langzaam maar zeker een groot fenomeen. De serie laat een duister maar mooi toekomstbeeld zien van de relatie tussen technologie en de mens. Wat de serie zo bijzonder maakt, is dat de scenario's misschien wel over een paar jaar werkelijkheid kunnen worden. Angstaanjagend en fascinerend tegelijkertijd.

7. La Casa De Papel (Money Heist)
La Casa De Papel, ook wel bekend als de engelstalige titel Money Heist, gaat over een bankroof die wordt gepland door El Professor. El Professor en acht handlangers sluiten zichzelf op in de Spaanse Munt om zo de ultieme roof uit te voeren. Dit gaat natuurlijk niet vlekkeloos en daarom dit je vanaf minuut een op het puntje van je stoel.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

8. Jessica Jones
De door Netflix zelf gemaakte serie Jessica Jones speelt zich af in het bekende Marvel universum van superhelden. Jessica Jones is zelf echter geen standaard superheld. Ze werkt als privé detective en heeft een alcoholprobleem. Ook draagt ze geen pak of masker. Als ze in het eerste seizoen een man ontmoet die met telepathie mensen zijn wil op kan leggen, begint ze herinneringen terug te krijgen. Heeft ze eerder met deze man samengewerkt? Deze spannende serie zet een nieuw standaard voor superhelden.

9. Homeland
De reuzespannende serie Homeland is er eentje die echt van deze tijd is. Na een illegale operatie in Irak wordt CIA-agente Carrie overgezet naar de afdeling anti-terreur. Terwijl ze in Irak is, wordt haar verteld dat een Amerikaanse krijgsgevangene is overgestapt naar Al-Qaida. Maar wanneer deze krijgsgevangene wordt bevrijd, is Carrie ervan overtuigd dat hij de overloper is en zich voorbereidt op een aanslag in Amerika.

10. Narcos
In de jaren tachtig groeide Pablo Escobar uit tot de machtigste baron van Zuid- en Midden Amerika. De serie schetst een beeld over de macht van Escobar en hoe Amerika zich steeds meer zorgen begint te maken over de toename aan cocaïne invoer. Ook krijgt de drugsbrigade DEA Escobar in het vizier.

Wat is jouw favoriete Netflix serie? Laat het weten in de comments!

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.