Sesamstraat
Saved Read later
Deel dit bericht

Te enge aflevering van Sesamstraat online gezet (filmpje)

Wie is er niet opgegroeid met Sesamstraat? Er is onlangs een aflevering opgedoken dat ooit een keer was uitgezonden, maar zo eng was dat kinderen er nachtmerries van kregen. De aflevering is daarna meteen van de buis gehaald en nooit meer uitgezonden. Nu is de aflevering weer opgedoken, op internet. Kijk en huiver.

De engste aflevering van Sesamstraat ooit

In de bewuste aflevering richt ‘The Wicked Witch‘ een ravage aan in Sesamstraat als ze haar vliegende bezem verliest. De heks was eerder te zien in ‘The Wizard of Oz‘. Met haar puntneus en groene huid gaat ze als een bezetene tekeer in de aflevering, en zet de bewoners van Sesamstraat onder druk om haar bezem terug te krijgen. Ze gaat zo erg tekeer dat hooliganfilm Furioza erbij verbleekt.

Zo zet ze ‘Big Bird' de Amerikaanse variant op Pino onder druk, en dreigt ze hem in een plumeau te veranderen als ze de bezemsteel niet terugkrijgt. Na de uitzending kreeg de producent een hoop kritiek te verduren. Boze ouders klaagden dat ze de heks veel te eng vonden voor zo'n jonge doelgroep. kinderen zouden er nachtmerries van krijgen. Een gedeelte van die brieven zijn door een fansite online gezet.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Aflevering online gezet

De bewuste aflevering is na alle kritiek meteen van de televisie gehaald, en is daarna nooit meer op tv vertoond. Het is wel vaker controverse omtrent Sesamstraat. Zo werd een gevaccineerde Pino vorig jaar beschuldigd van overheidspropaganda. De aflevering met de heks is bewaard gebleven, en is nu door een gebruiker van het populaire forum Reddit online gezet.

Je kunt de aflevering bekijken via deze link. Let op! Deze aflevering is duidelijk niet geschikt voor jonge kijkers. Het is niet duidelijk wie het online heeft gezet. The Wicked Witch in Sesame Street is na decennia weer het onderwerp van gesprek. De heks werd gespeeld door Margaret Hamilton (1902 – 1985). De aflevering duurt vijftien minuten. Wij adviseren om deze aflevering niet te kijken voor het slapen gaan.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.