Saved Read later
Deel dit bericht

10 feiten welke je kindertijd herinneringen verpesten

Deze lijst zal enkele schaamtevolle dingen blootleggen uit je kindertijd. Ook zijn er wat geheimen die we blootleggen. Je kindertijd herinneringen zijn natuurlijk prachtig, maar wij willen er graag een paar voor je verpesten 😉

10 – Lewis Carrol was pedofiel!

Lewis Carroll de auteur van Alice in Wonderland was waarschijnlijk een pedofiel. Een collectie met foto's van jonge naakte meisjes is gevonden in zijn huis. Sommige van de meisjes hebben waarschijnlijk de basis gevormd voor de personages in zijn verhalen. Een daarvan was Alice Liddel, een meisje waar hij veel naaktfoto's van in zijn bezit had. Deze Alice zien we terug in Alice in Wonderland. Hoewel er nooit bewijs is gevonden dat Lewis Carroll ooit jonge meisjes heeft misbruikt geeft de fotocollectie wel een duister toontje aan de kinderklassieker.

9 – Barbie Girl is aangeklaagd door Barbie

Het lied “Barbie Girl” van de Noors-Deense pop groep Aqua was een mega hit in de jaren negentig. Een duet tussen de zangers welke de speelgoed Barbie poppen Barbie en Ken uitbeelden was super populair onder de kinderen. Hoewel de hit een soort van eendagsvlieg maakte van de pop groep kon men het lied overal horen waar je meisjes zag. De ondertoon van het lied was echter dat Barbie een bimbo was, niet heel kindvriendelijk natuurlijk. Mattel Company de makers van Barbie vonden dit ook niet heel erg fijn en dus sleepte ze de pop groep voor de rechter. In 2002 eindigde de rechtszaak met een afwijzing maar het hele gebeuren was natuurlijk wel een smet op het lied wat zo fantastisch was voor al die jonge meisjes.

8 – Kuiltjes in je wangen zijn een deformatie

Schattige baby's hebben kuiltjes in hun wangen, toch? Niemand kan een vraag van een kind weerstaan, glimlachend met die schattige kuiltjes. Jammer, wat blijkt die kuiltjes zijn een deformatie! Ze ontstaan bij de deformatie van de Zygomaticus Major, niets “schattige gene” dus maar gewoon een defect van je spieren.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

7 – Krampus

Sinterklaas heeft een verschrikkelijke hulp Nee we hebben het hier niet over Zwarte-, roetveeg-, stroopwafel-, regenboog-, ome- piet maar Krampus.

Deze half demon en half geit was het hulpje van Sinterklaas welke kinderen die zich slecht gedroegen even een paar mega klappen kwam geven. Als je pech had nam die je mee naar de hel toch een stuk minder fijn dan in de zak mee naar zonnig Spanje. Piet met de roe is er niets bij, dit mythische wezen was een regelrechte duivel. Op 5 december kwam hij je opzoeken precies een dag voor de verjaardag van Sinterklaas (6 december).

6 – De Mood-ring is dodelijk!

Vanaf de jaren zeventig zag je ze overal, waarschijnlijk ook om jouw vinger: de mood-ring. Het was natuurlijk fantastisch een ring welke verkleurde als je bui even veranderde. Vrolijk, boos, verdrietig alles had ineens een kleurtje op je ring. Super tof maar ook erg gevaarlijk. Liquid crystal was de reden van de verandering in kleur en dan vooral in samenwerking met de verandering in temperatuur van je vingers. Liquid crystal zie je trouwens ook in je LCD TV scherm maar wat weinig kinderen (en ouders) wisten was dat die prachtige kristallen gemaakt werden met arsenicum en kwik. Gaat zo een ring kapot dan is het dus bijzonder giftig, vooral kleine kinderen nemen van alles in de mond en tja als je dit goedje opeet kan het wel eens je laatste avondmaal zijn.

5 – Disney maakt alles mooier dan het is

Natuurlijk kennen we allemaal de verborgen porno van Disney, van naakte vrouwen tot priesters met een knobbel in hun broek maar Disney maakt de dingen soms ook mooier dan ze zijn. Denk aan de kleine zeemeermin, ze trouwt uiteindelijk met een prins en alles komt helemaal goed toch? Uh nee niet bepaald in het origineel pleegt ze uit wanhoop zelfmoord. Dan hebben we ook nog Doornroosje, ze ontwaakt na de kus van een geweldige prins! In het originele verhaal komt er een koning lang die haar gruwelijk verkracht en ontwaakt ze op het moment van de bevalling.

4 – Frisbees komen van een taart

De Frisbee, je hebt er zeker een gehad en het was waarschijnlijk je favoriete stukje plastic. Lekker mee gooien, renen en proberen te vangen helemaal top dat ding. Vrijwel elk kind was er uren mee zoet te houden. Waar komen ze eigenlijk vandaan die geweldige stukjes plastic. Je zal het niet verwachten maar van een taartenmaker. Van 1871 tot 1958 was er de Frisbee Baking Company welke taarten maakte voor scholen in Amerika. Die taarten kwamen op een schaal van tin een Frisbie-Taart-Pan. Kinderen gingen er mee gooien en het bleek zeer vermakelijk en toen kwam er in 1948 een inspecteur langs om de schoolgebouwen te inspecteren en zag kinderen gooien met de schaaltjes. De man was briljant, hij jatte de naam Frisbee, de vorm de taartschaal dus en maakte de dingen van plastic. Vervolgens riep hij dat het speelgoed was en jij rende gelijk naar de winkel om er een te kopen.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

3 – Bert is een terrorist

Bert je kent hem wel, de kamergenoot van Ernie in Sesam Straat. Er gaan natuurlijk geruchten dat Bert en Ernie meer zijn dan kamergenoten al ontkent Sesam Straat natuurlijk even hard. Waar ze niet onderuit kunnen is het feit dat Bert een vriend is van niemand minder dan Osama bin Laden. Bert is een terrorist! Kijk nog even goed naar de foto van Osama hierboven, ja je ziet het goed op de muur zie je nog een Osama bin Laden met Bert! Het seksschandaal met Elmo vergaat als sneeuw voor de zon als je naar dit plaatje kijkt. Voor we verdergaan Sesam Straat in Zuid-Afrika had Kami, Kami was een geel figuur met AIDS en als klap op de vuurpijl stierf zijn moeder aan…AIDS. Natuurlijk is het begrijpelijk dat men in Afrika HIV en AIDS voorlichting wil geven gezien het aantal besmettingen maar om dit nu via Sesam Straat te doen? Zijn de kinderen die daar naar kijken niet iets te jong voor dit soort onderwerpen?

2 – Het Ladderspel was bedoeld om je moraal bij te bregen

Het bordspel “Ladderspel” of “Slangen en laders” is natuurlijk een spel wat je als kind wel eens gespeeld hebt. Het spel is gemakkelijk en je kan het met slechts twee personen spelen, zelfs jonge kinderen kunnen het gemakkelijk leren. Het spel komt echter uit India (16e eeuw) en was een manier om te leren over karma. Je gooit de dobbelsteen en hoopt op een positieve uitkomst namelijk de ladder. Heb je pech kom je op een slang terecht. De ladders staan voor goede daden in je leven en de slangen voor slechte.

1 – Je favoriete ijsje is een leugen

Regenboogijs, het ziet er zo leuk uit met al die kleuren. In onze kindertijd kon je het eten zonder dat je gelijk een pro LGBTI-er was en elk kleurtje had haar eigen smaak. Althans dat was jouw idee als kind natuurlijk. Het vrolijke ijsje heeft echter helemaal niet zo veel smaak als je altijd dacht, het is puur vanille!

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.