in

LOLLOL CoolCool OMGOMG NiceNice sadsad

Zo ziet de mooiste vrouw eruit: 94,35% perfectie

Hoe hoog schat jij jezelf in?

Is schoonheid subjectief? Ziet de mooiste vrouw (of man) er voor iedereen anders uit? De beroemde cosmetisch chirurg Julian de Silva denkt dat schoonheid ook wetenschappelijk kan worden gemeten.

Als jij nu naar buiten gaat en mensen bekijkt, wie vind jij dan het mooist en waarom? De Griekse filosofen hebben hier ook al over nagedacht en kwamen tot de conclusie dat alles om symmetrie draait. Dat geldt zowel voor het menselijk gezicht als vrijwel alles in de natuur. Dit verschijnsel wordt in de wetenschap de Golden Greek Ratio genoemd.

In hun beeldhouwwerk hielden de Grieken rekening met dit verschijnsel, de Romeinen namen dit over en na de renaissance werd het overal in de kunst toegepast in Europa. Volgens Julian de Silva is het op basis van deze ratio ook wetenschappelijk mogelijk het mooiste gezicht te bepalen.

Hoe werkt de Golden Greek Ratio?

Het draait allemaal om verhoudingen en het perfecte gezicht met een score van 100% zal voldoen aan de volgende kenmerken:

  • De verhouding tussen lengte en breedte moet 1,6 : 1 zijn.
  • De afstand tussen haargrens, bovenkant neus, onderkant neus en onderkant kin moet exact gelijk zijn.
  • De afstand tussen de ogen moet gelijk zijn aan de breedte van een oog.
  • De lengte van de oren en de neus (van bovenkant tot topje) moet dezelfde zijn.
Bekijk ook:
Leesbrillen: dit zijn dé trends van 2021

Voor iedere meting die niet perfect is worden punten afgetrokken en zo ontstaat een percentage dat aangeeft hoe mooi een gezicht is.

Wie is de mooiste vrouw ter wereld?

Uiteraard kon dr. Julian de Silva niet alle mensen ter wereld vergelijken op basis van deze wetenschappelijke methode dus koos hij ervoor om de scores van bekende mensen te berekenen op basis van hun foto’s

Beide vrouwen staan op nummer 3 respectievelijk nummer 2: Amber Heard en Beyoncé met een score boven de 90%. Maar er is er één die nog perfecter is.

Ze is geboren in Los Angeles en momenteel 23 jaar. Haar moeder is een Nederlandse en haar vader een Palestijn. Ze heeft een dubbele nationaliteit waaronder de Nederlandse. Op jongere leeftijd was ze goed in de paardensport en heeft ze meerdere wedstrijden gewonnen. Ze heeft een oudere zuster die bijna net zo bekend is als zijzelf. Momenteel is ze een van de beroemdste modellen ter wereld. Haar naam heb je inmiddels vast geraden: Bella Hadid. Haar score was een nog onovertroffen 94,35%.

Bekijk ook:
Hoe jouw mening ertoe doet in de modewereld

En hoe zit het met de mooiste man?

Ook voor mannen gelden deze ratio’s en op basis daarvan is ook de mooiste man ter wereld gevonden onder de beroemdheden uiteraard.

Zijn score ligt wat lager dan die van Bella, maar met 92% is hij natuurlijk niet te versmaden. Deze Britse acteur en muzikant is inmiddels 34. Zijn rol in een van de Harry Potter films maakte misschien geen grote indruk, maar zijn status als acteur ging met sprongen omhoog toen hij werd gekozen voor de rol van Batman: Robert Pattinson.

Wat vind jij van deze wetenschappelijk bepaalde mooiste mensen en hoe hoog scoor jijzelf eigenlijk? Hieronder kan je reageren.

Bekijk ook:

Geschreven door Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

doodgemarteld kind

8-jarig meisje doodgemarteld voor per ongeluk loslaten papegaaien


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Man discussieert met spugende geit