Duurste Rolex horloges
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de duurste Rolex ooit

Gigantische bedragen gaan er rond in de wereld van dure horloges. Eerder schreven we al over het duurste horloge ter wereld. Een duur horloge volledig samengesteld uit gekleurde diamanten. Maar wat is nou eigenlijk de duurste Rolex die ooit verkocht is? Wat is de duurste Rolex die gewoon uit de fabriek komt en waarom is Rolex nog altijd zo ontzettend populair?

Duurste Rolex ooit verkocht

De duurste Rolex die ooit verkocht is, werd verkocht op een openbare veiling. Het horloge is niet alleen de duurste Rolex die ooit verkocht werd. Het is tegelijkertijd het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een horloge op een veiling. Het gaat hierbij om de Rolex Cosmograph Daytona uit 1968. Maar het is niet alleen het unieke horloge dat dit bedrag opleverde. Het feit dat de Rolex Cosmograph Daytona bezit is geweest van de Amerikaanse acteur Paul Newman heeft de prijs ook flink opgedreven.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 duurste kledingmerken ter wereld

Cristiano Ronaldo en zijn Rolex

Wanneer we gaan kijken naar de nieuwere modellen van Rolex, dan zien we dat Cristiano Ronaldo trotse eigenaar is van het duurste model Rolex dat op dit moment op de markt te verkrijgen is. Hij heeft namelijk de Rolex GMT-Master Ice om zijn arm hangen. Een horloge van zo’n 450.000 euro. Het klokje zelf is gemaakt van 18-karaats witgoud en daarnaast zitten er meer dan honderd diamanten van 30-karaat op het horloge. Behoorlijk wat bling-bling dus.

Andere dure Rolexen

Vanzelfsprekend zijn bovenstaande horloges ontzettend duur. Maar het zijn niet de enige dure horloges die van de hand van Rolex komen. We praten hierbij niet over de nieuwwaarde van het horloge, maar over de waarde die voor het horloge is gegeven bij een veiling. Om het overzichtelijk te maken en te houden hebben we een top 5 voor je samengesteld, waarvan de nummer 1 natuurlijk al duidelijk is.

Bekijk ook:
Dit is de duurste whisky ter wereld

5. Rolex 5513 – 377.000 euro

Deze Rolex is een pareltje. De 5513 van Rolex was het horloge dat gebruikt werd in de James Bond film Live and Let Die. En omdat dit horloge daadwerkelijk in de film werd gebruikt en tal van handige extra functies had, is deze natuurlijk ontzettend populair geworden. En ja, je kunt echt met het scheermesschijfje in het horloge iemand bevrijden van kleding.

4. Rolex Daytona – 423.000 euro

Deze Rolex heeft een normale marktwaarde van 100.000 euro. Nog steeds ontzettend veel geld uiteraard. Het mooie van het horloge is dat deze werd gedragen door niemand minder dan Eric Clapton. Iets wat er dus klaarblijkelijk voor zorgt dat een horloge vier keer zo duur wordt.

3. Rolex Submariner-prototype – 525.000 euro

Het prototype van de Rolex Submariner is een verhaal apart. Het is de duurste Submariner die ooit verkocht is. En dat terwijl het prototype geen serienummer heeft gekregen. Echter blijkt wel uit alle informatie dat het hier gaat ome en echte Rolex. Geen twijfel over mogelijk. Doordat er maar drie prototypes gemaakt zijn is dit horloge het bedrag zeker waard.

2. Rolex Chronograph (1942) – 970.000 euro

Deze klassieker uit 1942 is ook een bijzonder verhaal. Er zijn maar twaalf Chronographs gemaakt in dat jaartal. Het horloge werd tijdens een veiling voor bijna 1 miljoen euro verkocht en is gemaakt van ongelooflijke materialen. Zo zijn er 17 juwelen te vinden op het horloge en zijn het polsbandje en de wijzerplaat gemaakt van mat zilver.

1. Rolex Cosmograph Daytona – 15.400.000 euro

We hebben hem natuurlijk al voorbij zien komen in het artikel. De Rolex Cosmograph Daytona uit 1968 die om de arm van acteur Paul Newman heeft gezeten. Het is het duurste horloge dat ooit geveild werd en werd verkocht voor maar liefst 15,4 miljoen euro. De behuizing en de wijzerplaten zijn gemaakt van champagnekleurig goud, en beschikt over 17 juwelen die in de sluiting van nikkel zitten. Van dit horloge werden er maar tweehonderd gemaakt.

Dit is de duurste Rolex ooit 13

Bekijk ook:
De 10 duurste films ooit gemaakt!

Waarom is Rolex zo duur?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Rolex een luxe merk is. Voor luxe merken zul je altijd meer betalen dan voor een goedkoper merk. Eigenlijk kun je het een beetje zien als boodschappen, de huismerken zijn altijd goedkoper dan de A-merken. Daarnaast hebben de horloges van Rolex een super goede staat van dienst. Veel sportliefhebbers zullen regelmatig reclame van Rolex voorbij zien komen. Rolex sponsort namelijk tal van toernooien en wedstrijden. Zo worden onder andere Wimbledon & The Australian Open door het merk gesponsord. Maar ook Formule 1 en voetbalwedstrijden worden regelmatig door het merk gesponsord.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.