in

Horeca woest om nieuwe maatregelen

Zij vinden de maatregelen flauwekul

horeca maatregelen corona

Vanavond hebben we de persconferentie weer mogen zien. Eigenlijk zou deze dinsdag gehouden worden, maar het kabinet vond het noodzakelijk dat het eerder gedaan werd door de toenemende cijfers. Nu weten we dat er regionale maatregelen genomen worden die vooral betrekking hebben op de horeca. En daar is de horeca niet echt over te spreken.

Nieuwe maatregelen corona

Een van de meest belangrijke maatregelen gaat over de sluiting van de horeca. Zij hoeven niet terug naar het algeheel sluiten van de vestigingen, maar moeten wel om 01:00 uiterlijk hun deuren sluiten. Er mag dan ook niemand meer naar binnen na 00:00. Horeca-ondernemers vinden niet maar flauwekul. Er zou totaal geen logica achter de nieuwe maatregelen zitten. Volgens Rutte en de Jonge is deze maatregel genomen omdat mensen vaak niet meer op de anderhalve meter letten wanneer zij dronken zijn.

Chaos

Pim Evers, voorman van de Amsterdamse afdeling van branchevereniging Horeca Nederland, stelt dat de vervroegde sluiting alleen zal leiden tot chaos. Ook verwacht hij dat mensen meer illegale afterparty’s zullen organiseren. Hij verwacht dat mensen zich tegen het beleid gaan verzetten met de kans op rellen zoals we in Den Haag en Utrecht gezien hebben.

Bekijk ook:
Is Nederland in september verlost van de maatregelen?

Reactie Halsema

Burgemeester Femke Halsema is op zijn minst gezegd niet bij met de uitspraken van Pim Evers. Hij is dan ook niet meer welkom bij overleg tussen de horeca en de burgemeester. Zij vindt het vooral kwalijk dat hij waarschuwt voor rellen zoals in Den Haag en Utrecht, omdat deze niets met de horeca te maken hadden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurste Rolex horloges

Dit is de duurste Rolex ooit


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Zwaargewicht trotseert waterglijbaan