horeca maatregelen corona
Saved Read later
Deel dit bericht

Horeca woest om nieuwe maatregelen

Vanavond hebben we de persconferentie weer mogen zien. Eigenlijk zou deze dinsdag gehouden worden, maar het kabinet vond het noodzakelijk dat het eerder gedaan werd door de toenemende cijfers. Nu weten we dat er regionale maatregelen genomen worden die vooral betrekking hebben op de horeca. En daar is de horeca niet echt over te spreken.

Nieuwe maatregelen corona

Een van de meest belangrijke maatregelen gaat over de sluiting van de horeca. Zij hoeven niet terug naar het algeheel sluiten van de vestigingen, maar moeten wel om 01:00 uiterlijk hun deuren sluiten. Er mag dan ook niemand meer naar binnen na 00:00. Horeca-ondernemers vinden niet maar flauwekul. Er zou totaal geen logica achter de nieuwe maatregelen zitten. Volgens Rutte en de Jonge is deze maatregel genomen omdat mensen vaak niet meer op de anderhalve meter letten wanneer zij dronken zijn.

Chaos

Pim Evers, voorman van de Amsterdamse afdeling van branchevereniging Horeca Nederland, stelt dat de vervroegde sluiting alleen zal leiden tot chaos. Ook verwacht hij dat mensen meer illegale afterparty's zullen organiseren. Hij verwacht dat mensen zich tegen het beleid gaan verzetten met de kans op rellen zoals we in Den Haag en Utrecht gezien hebben.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Reactie Halsema

Burgemeester Femke Halsema is op zijn minst gezegd niet bij met de uitspraken van Pim Evers. Hij is dan ook niet meer welkom bij overleg tussen de horeca en de burgemeester. Zij vindt het vooral kwalijk dat hij waarschuwt voor rellen zoals in Den Haag en Utrecht, omdat deze niets met de horeca te maken hadden.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.