Wat is een echt gezond ontbijt? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is een echt gezond ontbijt?

Omdat ons lichaam gedurende de nacht het zonder voedsel moet doen, is het belangrijk om in de ochtend met een ontbijt te beginnen. Tenslotte heb je energie nodig voor wat op het programma staat in de eerste uren van de dag.

Gezond ontbijten

Met een ontbijt breng je ook de spijsvertering weer op gang en dat houdt in dat je meer gezonde voedingsstoffen binnen krijgt dan iemand die het ontbijt overslaat. Ook is het eenvoudiger om op het juiste gewicht te komen en te blijven als je begint met een goed ontbijt. Dat geeft je meteen een gevuld gevoel en dan kan je er weer tegen tot de lunch zonder ongezonde snacks of snoep. Om de hele dag goed te kunnen functioneren, is een gezond ontbijt een must.

Waar bestaat een gezond ontbijt uit?

Volkorenbrood

Als je de gezonde boterham besmeert met halvarine of margarine, krijg je meteen een aantal vitaminen binnen: A, D en E. Er zijn talloze lekkere en gezonde manieren om je volkoren boterham te beleggen. Denk maar eens aan pindakaas of een andere notenpasta. Maar je kan ook kiezen voor fruit, zoals aardbeien, appel of banaan. Hou je meer van tomaat en komkommer dan is dat ook een uitstekende optie. Een gekookt eitje kan ook best als je dat maar niet elke dag doet.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Magere of halfvolle zuivel

Begin de dag bij voorkeur met een glas halfvolle of magere (karne)melk. Daarna kan je uiteraard ook best een mok thee of een kop koffie nemen.

Ontbijtgranen

Er zijn diverse ontbijtgranen en muesli te koop. Wist je trouwens dat muesli van havervlokken is gemaakt? Voor jouw gemak zijn deze producten vaak al kant en klaar met eventueel gedroogd fruit en/of noten. Let altijd goed op de informatie op het product. Het is niet verstandig om de ochtend te beginnen met veel toegevoegd zout of suiker.

Fruit

Op de boterham, in de muesli of gewoon los, fruit hoort bij je ontbijt. Wissel lekker af met fruit uit het seizoen.

Wat is een echt gezond ontbijt? 14

Tips voor een goed ontbijt

Hou jij niet echt van ontbijten? Probeer toch de volgende tips eens toe te passen.

Rustig ontbijten is beter voor je

Als je in grote haast je ontbijt naar binnen werkt, proef je nauwelijks wat je eet en bestaat de kans dat je een tijdje last krijg van je maag. Ook kinderen hebben baat bij een goed ontbijt in alle rust. Sta desnoods een kwartiertje eerder op en bereid het ontbijt zoveel als mogelijk al de vorige avond.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

Probeer eens wat anders

Als je moeite hebt met je huidige ontbijt, probeer dan eens een andere (gezonde) optie. Misschien is yoghurt iets voor jou? Je kan ook proberen een deel van het ontbijt te verschuiven naar een later moment. Bijvoorbeeld in plaats van een koekje.

Sla je ontbijt niet over

Lukt het je echt niet om in de vroege ochtend te ontbijten? Neem dan je ontbijt op een praktische manier mee naar je werk. Eventueel begin je wat eerder, want het is wel belangrijk dat je ook op je werk rust neemt om op je gemak te eten.

Lees ook: 5 trends in de horeca in 2020

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.