woonkamer inrichten
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Waar moet je beginnen als je de woonkamer opnieuw wilt inrichten of wanneer je gaat verhuizen. De woonkamer is toch de centrale ruimte van het huis en je zal daar een groot gedeelte van de tijd in doorbrengen. Wat extra aandacht voor het inrichten van de woonkamer is daarom helemaal geen slecht idee. De woonkamer is de plek waar je thuis komt na een lange dag werken en waar je op een heerlijke hoekbank of loungebank wilt neerploffen. De woonkamer is de plek waar je gezellig met familie en vrienden gaat borrelen, maar misschien is de woonkamer ook de plek waar je nog werkt en eet. Het zijn allemaal factoren waar je rekening mee wilt houden. Het kiezen van de juiste meubelen en decoratie gaat een stuk makkelijker met de aanpak die we je hieronder geven.

Begin met het bepalen van de functie van de woonkamer

Wat ga je allemaal in de woonkamer doen? Is het een plek voor alleen relaxen en televisie kijken of ga je er ook avondeten en in werken? In dat geval heb je meer nodig dan alleen een loungebank, relaxstoel en een televisie. In dat geval heb je een (extra) tafel en stoelen nodig. Pak daarom een stuk papier en schrijf alles op wat je in de woonkamer wilt en gaat doen. Aan de hand van deze lijst kun je de indeling gaan bepalen. Schrijf ook op wat voor decoratie je in de woonkamer wilt plaatsen.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Tips voor het inrichten van je woonkamer 13

Bepaal de setting

De woonstijl is bepalend voor de sfeer van de woonruimte. Scandinavisch, basic, modern, industrieel of ga je voor een mix van woonstijlen? Je kan gerust verschillende stijlen in de ruimte plaatsen. Hiermee maak je het meer persoonlijk en uniek.

Maak vervolgens een logische indeling

Als de lijst compleet is en je de woonstijl(en) hebt bepaald dan kun je een indeling gaan maken. Het kan zijn dat al je wensen in de ruimte kunnen, maar het kan ook zo maar zo zijn dat je moet gaan schikken. Helemaal niet erg, want niet alles past nou eenmaal bij elkaar. Onder een logische indeling verstaan we verder dat de bank naar de televisie is gericht, dat je loopruimtes hebt en dat de deuren open en dicht kunnen.

Rond af met decoratie

Wanneer je de indeling hebt gemaakt en in grote lijnen al de meubels hebt geplaatst dan kan je het gaan afronden met decoratie. Een woonkamer is namelijk niet compleet zonder decoratie. Decoratie maakt de ruimte af en zorgt voor een lekker knus effect. Een wollen vloerkleed, een schilderij aan de muur, planten en kussens maken het helemaal af.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.