Saved Read later
Deel dit bericht

10 bizarre verslavingen die je buurman zou kunnen hebben

We hebben allemaal wel de verhalen gehoord van mensen die kussen opeten of een bad nemen in bleek. Ver van de norm natuurlijk maar wat blijkt er zijn genoeg mensen met een vreemde verslaving. Sommige verslavingen komen veel voor, zo veel dat je buurman ze zou kunnen hebben!

Huid pulken

Iedereen doet het maar sommige mensen wel heel extreem. Sommige onder ons raken er aan verslaafd. Ze pulken aan hun huid en veroorzaken soms zelfs schade aan hun zenuwen. Herhaaldelijk graven, pulken of krabben aan het lichaam is een ware ziekte. Soms is het zo erg dat het dagelijks leven van de pulker er onder komt te lijden. Problemen ontstaan op het werk door de open wonden en littekens bijvoorbeeld.

Zonnebank

Lekker bruin worden we houden er allemaal van, sommige van ons zo veel dat ze naar de zonnebank gaan. Een of twee maal per week omdat bruin zijn mooi is, sommige gaan zelfs dagelijks! Natuurlijk kleven er risico's aan het liggen onder de UV stralen. Huidkanker komt sneller om de hoek kijken dan wenselijk maar er zit ook een voordeel aan de zonnebank naast bruin worden. Het UV licht houd ons blij, geen winter-depressie voor de zonnebank verslaafde. De stralen stimuleren de productie van endorfine wat ons blij maakt, misschien is dit de reden dat de zonnebank zo verslavend kan zijn.

Dieet verslaving

Ja we geven toe, dit is er misschien meer een voor de buurvrouw. Met een gezond dieet verlies je over een langere periode je overgewicht, maar niemand wil daar op wachten. Beter snel van je overgewicht af met een minder gezond dieet natuurlijk. Helaas duurt het minder gezonde dieet vaak ook enkele weken en voor je het weet ben je verslaafd aan het tellen van calorieën, het afwegen van vezels en het volgen van een dieet. Een dieet kan zelfs een chemische reactie veroorzaken in het lichaam waardoor men langer door wil gaan dan nodig. Ook sociale druk kan een rol spelen bij het volgen van een dieet. Wees dus voorzichtig, voor je het weet heb je anorexia te pakken.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Frisdrank

Dieet en suiker-vrije cola kan er veilig uitzien, precies de reden dat deze cafeïne boost wel eens uit kan monden in een ware verslaving. Energie drankjes doen het ook goed qua verslaving maar veilig is dat zeker niet. De hoge dosis cafeïne kan zelfs hartritme stoornissen veroorzaken. De frisdrank kan ook het gat gaan vullen van andere verslavingen waarmee men is gestopt zoals bijvoorbeeld roken. In plaats van de sigaret even een ‘gezonde' dieet cola achterover slaan en voor je het weet ben je verslaafd.

Bloeddrinken

Vampieren zijn hip, er zijn veel films en series over en natuurlijk ook computerspellen. Bloed drinken hoort bij de vampier en subculturen zijn reeds geboren. Wat doen sommige van de vampier liefhebbers…..precies bloed drinken! Sommige houden ervan wat bloed van een gewillige donor te mixen met hun favoriete drank. Sommige drinken het puur. Weer andere drinken voornamelijk hun eigen bloed en in Turkije was er een ‘vampier' gearresteerd welke vreemde aanviel om hun bloed te drinken. Zijn eigen bloed was niet langer genoeg voor zijn bloed-drink-verslaving.

Aarde eten

Het eten van aarde, kalk en stenen het is een bekende verslaving. Geclassificeerd onder de noemer pica (het eten van dingen zonder voedingswaarde) kan geophagy starten om verschillende redenen. In sommige culturen denkt men dat het eten van licht gekleurde aarde de huid lichter maakt. Het maakt je in die cultuur aantrekkelijk. Soms blijkt een ijzergebrek de boosdoener. Het ontbreken van vitale mineralen vangt men compulsief op door het eten van aarde en dergelijke substanties. Zelfs de ouder-gieken schreven al over deze opmerkelijk maar toch veel voorkomende verslaving. Ik neem snel nog even een hapje zand voor ik verder ga met verslaving nummer 4!

Gaming

Video games krijgen van een hoop dingen de schuld maar in sommige landen zijn de verslavingen zo serieus geworden dat er afkick klinieken voor zijn gekomen. Geclassificeerd als een obsessieve en compulsieve activiteit de verslaving slaat toe wanneer het virtuele leven meer vermakelijk begint te zijn dan het echte leven. Voor verlegen of gepeste kinderen is gamen soms een uitweg uit een bestaan waar ze als minder worden gezien. In de games zijn ze de helden! Verslaafde verbruiken vrijwel al hun tijd aan het gamen en komen zo tijd te kort voor de echt belangrijke dingen in het leven:

  • Studeren
  • Werken
  • Schoonmaken
  • Rekeningen betalen
Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Voor ze het door hebben raken game verslaafde verstrikt in een negatieve spiraal welke schade toe brengt aan hun relaties, werk/school en tja de dingen van het echte leven.

Seks verslaving

Een seksverslaving hoeft niet in te houden dat men verslaafd is aan het hebben van seks. Het constant denken aan seks of het constant kijken naar porno valt ook onder de seksverslaving. Wanneer een persoon dermate verslaafd is dat zijn dagelijkse leven begint te lijden onder de verslaving dan spreekt men van een werkelijke verslaving. Gelukkig zijn er afkick mogelijkheden, praatgroepen en dergelijke om van de verslaving af te komen.

Duimen

Voor baby's is duimen heel gewoon, peuters en kleuters kunnen er ook wat van maar wat als het doorzet tot in de volwassenheid? Soms vallen mensen tijdelijk terug in het duimen als ze geïrriteerd zijn of stress hebben maar meestal is dit ten tijden van de volwassenheid wel voorbij. Er zijn echter ook volwassenen die verslaafd zijn aan het duimen. Natuurlijk kan er ook iets anders achter schuil gaan, duimen brengt men immers in verband met orale seks, het was in sommige tijden zelfs antisociaal genoeg dat zelfs Shakespeare er zijn beklaag over deed.

Eten

Een verslaving aan eten is misschien iets raars, maar er zijn bewijzen dat suiker en chocolade bepaalde genotsdelen in de hersenen stimuleren waar men verslaafd aan kan raken. Het werkt een beetje als nicotine of alcohol. Hoewel het vaak te maken heeft met een verslaving aan een bepaalde soort voedsel zijn er natuurlijk ook mensen die verslaafd zijn aan eten in het algemeen. Deze mensen worden vaak dik wat in sommige gevallen problematisch kan worden voor de gezondheid. Misschien leuk om te weten er zijn ook mensen die verslaafd zijn aan het voeren van andere mensen (feeders). Vaak echter zijn mensen verslaafd aan het eten van een bepaald ding, chocolade een bepaalde smaak chips om maar wat te noemen.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.