Wat als we alleen nog maar cola zouden drinken? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat als we alleen nog maar cola zouden drinken?

Cola. Het soort frisdrank dat over de hele wereld eigenlijk wel gedronken wordt. Van Coca-Cola tot Pepsi en alle andere merken natuurlijk niet te vergeten. Maar wat zou er gebeuren als we alleen nog maar cola zouden drinken? Hoe ziet ons leven er dan uit en hebben we überhaupt nog wel te leven? We gingen voor je op onderzoek uit!

Glucose-fructosestroop

De wat? Glucose-fructosestroop? Jup. Dat is een belangrijk onderdeel van cola. En schrik niet, deze suikerige zooi wordt niet of nauwelijks verteerd door het menselijk lichaam. Het geheel wordt gemaakt van maïs, wat door een speciaal proces een hoog fructosegehalte kent. Natuurlijk is het wel, gezond allerminst. Echter moeten we hier wel bij zeggen dat deze stroop voornamelijk populair is in Amerika. Er is veel mais aanwezig in het land en over biet- en rietsuikers moeten hoge importheffingen betaald worden. Logischerwijs gaan de Amerikaanse bedrijven dan voor iets wat in eigen land te krijgen is.

Bekijk ook:
Dit doet suiker met je lichaam

Water vervangen door cola

Als we alleen nog maar cola zouden drinken, betekend dit automatisch dat we dus al het water dat we op een dag innemen vervangen voor deze frisdrank. Uit onderzoek blijkt dat we het best functioneren als we drie tot vier liter water per dag drinken. Gaan we het vervangen door cola? Dan wordt het dus drie tot vier liter cola per dag. In een normaal blikje cola van 33 centiliter zit zo'n 39 gram suiker. Om aan de juiste hoeveelheid “water” te komen moeten we dus minimaal 8 blikjes per dag drinken. En dat is dus echt even 312 gram suiker per dag. Het officiële advies? Minder dan 40 gram suiker per dag.

8000 calorieën extra per week

Door het drinken van cola alleen al zul je 8000 calorieën per week extra binnen krijgen. Behoorlijke getallen. Maar daar blijft het niet bij. Want door de zoetheid van cola krijg je zin in snacks en nog meer zoetigheid. Al met al gaat dit zorgen voor een serieuze toename van het gewicht. Na een tijdje loop je het risico op diabetes type 2 en krijg je een gigantisch tekort aan vitaminen. Ook zul je een kaliumtekort krijgen en regelmatig flauwvallen. Blijf je deze signalen negeren? Dan zullen ook nierproblemen onderdeel worden van je medisch dossier. Door de chemische werking van cola in het lichaam zul je problemen krijgen met je hartslag, terwijl je al behoorlijk wat kilo's bent aangekomen.

Wat als we alleen nog maar cola zouden drinken? 14

Plassen, heel veel plassen

De cafeïne in cola werkt urineafdrijvend. Hierdoor zul je enorm vaak moeten plassen, en hoe lekker je toiletbril ook zit. Het is echt niet chill om daar uren per dag door te brengen. Daarnaast zorgt veel plassen op langere termijn ook voor enorme uitdroging. Wat dus simpelweg begint bij ontzettend veel cola drinken. En hoe meer vocht je lichaam nodig heeft, hoe meer cola je gaat drinken. Hoe slechter het met je zal gaan.

Bekijk ook:
Hoe gezond is druivensuiker?

Rottende tanden

Na verloop van tijd zal tandbederf ook een grote rol gaan spelen in je dagelijks leven. Je zult een ontzettend straks tandenpoetsschema moeten hebben om ervoor te zorgen dat deze suikers niet te lang in je mond blijven hangen. Maar hoe strak dit schema ook is, tegen het tandbederf valt vrijwel niks te doen. Uiteindelijk zullen je tanden helemaal verrotten.

Gewichtstoename

De gewichtstoename die je zult krijgen door zoveel cola te blijven drinken kan flink oplopen. Op een gegeven moment zul je meer dan 250 kilogram wegen en je nauwelijks nog kunnen bewegen. Natuurlijk ga je echt niet dood aan een week, maand of jaar alleen maar cola drinken. Maar daarna wordt de kans toch wel echt significant groter. Is het verstandig om de rest van je leven alleen maar cola te drinken? Niet echt. Het kan namelijk heel goed je dood worden.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.