Waarom zijn automaten populair
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom wordt eten uit een automaat steeds populairder?

We kennen het principe van de Febo al jarenlang; je stopt het gevraagde bedrag in de automaat, trekt een klepje open en geniet van een heerlijke snack uit de muur. Dit concept is zo enorm populair en succesvol, dat er nu een nieuwe variant is ontstaan in Hoek van Holland: De pizzamachine.

Pizzamachine

De pizzamachine werkt met hetzelfde principe als de snacks uit de muur. Iedereen kan de machine gebruiken. Vooral vrachtwagenchauffeurs maken gebruik van de machine, maar de lokale jeugd heeft er ook geen bezwaar tegen om ‘s avonds laat nog een lekkere pizza uit de automaat te trekken. Ja, s'avonds laat, want de automaat staat 24 uur per dag aan.

Is eten uit een automaat wel vers?

Bij Febo hoeven we eigenlijk niet te twijfelen of de producten wel vers zijn. We hebben zelf zicht op de medewerkers die de snacks bakken, en zien ook dat zij deze direct in de muur doen. Zo'n pizza  automaat werkt echter heel anders, dus is de versheid van het voedsel daar nog wel te garanderen?

Volgens Rob Schellenboom van garage Schellenboom De Hoek, waar de automaat staat, zijn alle pizza's vers. Je zou kunnen invoeren wat de uiterste houdbaarheid van een bepaald ingrediënt is, en wanneer deze datum is bereikt gebruikt de machine dat ingrediënt niet meer. Voedselverspilling is echter geen sprake van dankzij een roulettespel. Na iedere aankoop start het spel automatisch en hebben pizzaliefhebbers kans op een gratis pizza. Des te dichter de ingrediënten bij de uiterste houdbaarheid zijn, des te groter de kans op een gratis pizza.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Waarom is eten uit een automaat zo populair?

In eerste instantie vonden we de snacks uit de muur van de Febo wel handig. Het was ideaal voor die momenten waarop je even snel wat te eten moest halen, maar geen tijd had om in een lange wachtrij te staan. Tegenwoordig wordt het echter ook vaak om een andere reden geliefd.

Vooral de jongere generatie wil het liefst zo veel mogelijk met computers doen. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de zelfscan kassa in verschillende winkels, maar ook de manier waarop eten tegenwoordig besteld wordt. We bellen steeds minder vaak naar het restaurant zelf, en bestellen liever via een app.

Het is dan ook geen verrassing dat eten uit een muur of automaat ook steeds populairder wordt. Als we de kans krijgen om iets zonder sociaal contact te doen, dan grijpen we die kans vaker wel dan niet.

Kan het kwaad?

Nu is het natuurlijk allemaal leuk en aardig dat we deze kans krijgen, vooral voor mensen die heel introvert zijn, maar is het wel goed voor de economie? In een tijdperk waar vele banen verloren gaan aan de automatisering, is het nog maar de vraag wat voor effect meerdere soorten automaten, zoals de pizza automaat, zal hebben op het koopgedrag. Vooral het nachtleven zal hierdoor bijvoorbeeld aangetast kunnen worden.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Tot nu toe zal er niet al te veel te merken zijn van deze verandering, gezien er maar één pizza automaat in Nederland is en de Febo muursnacks al jaren een Nederlands fenomeen zijn. We moeten echter afwachten wat er zal gebeuren als meerdere ondernemers zo'n automaat besluiten aan te schaffen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.