sterrenchef
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit smakelijke salaris verdient een sterrenchef per maand

Je hebt een Big Mac, en je hebt de ‘Kaviaar Kaluga met oesterijs’. Verschil moet er wezen, en dat bestaat zeker in de wereld van de horeca. Ons land heeft een aantal sterrenrestaurants, die te boek staan als de beste restaurants van Nederland. Smaken verschillen, maar kenners plakken er dan graag een Michelinster op. De chef-kok in een dergelijk restaurant verdient een prima salaris. Wij hebben opgezocht hoeveel geld dat maandelijks is.

Sterrenrestaurants wereldwijd

Op het moment van schrijven hebben 111 sterrenrestaurants in Nederland, waarvan de Librije misschien wel de bekendste is. Een sterrenchef heeft niet alleen passie voor eten, hij of zij ziet het als een kunstvorm, en dat proef je. Het is Librije-sterrenkok Jonnie Boer die zich dit jaar wederom de allerbeste chef-kok van Nederland mag noemen. Hij staat in de internationale top 100 van The Best Chef Award.

Als een restaurant drie Michelinsterren heeft dan heeft dat restaurant de absolute top bereikt. Drie sterren is namelijk het hoogst haalbare op internationaal niveau. Op dit moment zijn er wereldwijd 2562 restaurants die in het bezit zijn van een of meerdere sterren. Maar goed! Terug naar de chef-kok die zijn meesterwerken in de keuken vorm geeft, want diegene maakt het allemaal mogelijk.

Dit salaris verdient een sterrenchef per maand

De meeste sterrenchefs zijn vaak ook de (mede)eigenaar van de horecagelegenheid die een Michelinster heeft. Het is uiteraard ook zo dat er topkoks werkzaam zijn in de keuken van een sterrenrestaurant. Deze chef-koks zijn trots dat ze deel mogen uitmaken van het geheel, en koken met passie. Geld is een bijkomstigheid voor deze koks, want ze leggen dagelijks hun ziel en zaligheid in hun gerechten.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Topkoks verdienen tussen de €1.713 en de €3.852 per maand. Dit zijn cijfers uit 2022, dus er kan een klein verschil in zitten, maar dit is het gemiddelde bij een werkweek van 38 uur. Het verschil zit in ervaring en de vorm van het dienstverband. Een sterrenchef die minimaal vijf jaar in het restaurant werkt en een vast dienstverband heeft verdient dus bijna vierduizend euro per maand. Dat smaakt lekker.

Sterrenchef salaris per maand

4.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.