Saved Read later
Deel dit bericht

De pikantste gerechten ter wereld! Durf jij ze te proberen?

Pikante gerechten, ze zijn niet voor iedereen weggelegd. De prikkeling op de tong, de warme sensatie, het gevoel dat je vuur kunt spuwen. Het heeft iets aparts. Toch zijn er veel mensen die erg graag pikant eten. Als jij daar één van bent, dan is het zeker de moeite waard om onderstaande gerechten te ontdekken. Pas op: probeer ze op eigen risico!

1. Papa a la Huancaina

Papa a la Huancaina 17

Op het eerste zicht lijkt deze Peruviaanse lekkernij niet zo pikant, maar laat je niet beetnemen! Papa a la Huancaina is een salade van gekookte gele aardappel, geserveerd met een romige Huancaina saus. Op zich niets pikants, zou je denken, maar het zit hem in de saus. De Hauncaina saus is goed gekruid met onder andere Amarillo chilipeper. Deze peper is zo pikant dat je zeker vuur zult spuwen. Durf jij ze te proeven?

2. Pearl's gefrituurde rijst

Pearl's gefrituurde rijst 18

Voor dit gerecht moet je helemaal naar Florissant, Missouri, in de Verenigde Staten. De gefrituurde rijst van het Pearl café staat bekend als pikantste gerecht ter wereld. Dat wordt niet zomaar gezegd. Van de 400 personen die het gerecht geprobeerd hebben, zijn er maar 21 in geslaagd. Zo pikant kan het dus zijn! Word jij nummer 22?

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

3. Koreaanse Suicide Buritto

Koreaanse Suicide Buritto 19

What's in a name, de Koreaanse Suicide buritto is ongeloofelijk pikant! Hoe kan het dan ook anders, de burrito is gemaakt met Chinese, Koreaanse én Mexicaanse pepers. Als je het daar nog niet heet van krijgt... 

4. Sambal Oelek

Sambal Oelek 20

Indonesia is thuisland van Sambal Oelek, een populair gerecht onder de toeristen. Sambal Oelek is een gerecht dat gemaakt wordt uit verschillende pepers. Waaronder enkele extreme pikante, zoals Habanero peper en Spaanse pepers. Dit gerecht is niet voor de teerhartigen onder ons!

  1. De pikantste gerechten ter wereld! Durf jij ze te proberen? 21 caso schreef:

    Sambal oelek is een niet scherpe standaard (te zoute in mijn optiek) sambal.
    Habanero is net zo scherp als madam jeanette.

    Wordt pas scherp bij de jolokia (heetste badjak), trinidag marugo scorpion en carolina reaper.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef
1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.