Lekkere cocktails 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Lekkere cocktails

Wat zijn de lekkerste cocktails om te drinken? In dit artikel zetten we 5 cocktails voor je op een rij die je deze zomer echt eens moet proberen! Wat is jouw favoriete cocktail? 

Mojito

Een lekkere cocktail die bij veel mensen bovenaan hun favorietenlijstje staat is de Mojito. De Mojito is een cocktail die bestaat uit rum, limoensap, munt, rietsuiker en water. Samen zorgt dit voor een lekkere cocktail die er ook nog eens erg leuk uit ziet. Ideaal dus voor een mooie Instagramfoto!

De Mojito komt oorspronkelijk uit Cuba, maar er gaan verschillende verhalen rond over de precieze ontstaansgeschiedenis van dit lekkere drankje. Zo zou het drankje ooit zijn gemaakt als medicijn tegen de koorts, terwijl anderen beweren dat het is bedacht door zeelieden om scheurbuik tegen te gaan. Klinkt allemaal heel interessant, maar een ding blijft zeker: de Mojito is een lekkere cocktail die je zeker een keer moet proberen!

Bekijk ook:
Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen?

Mojito

Negroni

Fans van de Italiaanse keuken moeten echt een keer de Negroni proberen. Deze lekkere cocktail bestaat uit gin, vermout (een versterkte wijn) en Campari en wordt geserveerd in een ouderwets glas.

De Negroni is in de vorige eeuw uitgevonden in de Italiaanse stad Florence. In 1920 ging een Italiaanse graaf op bezoek bij een Caffè en om daar eens te genieten van een lekker drankje. De graaf maakte daar een ongebruikelijke bestelling en samen met de creativiteit van de barman ontstond er zo een nieuw drankje; de Negroni. De naam van de graaf zal je misschien bekend voor komen, hij heette namelijk Camillo Negroni.  Negroni

Margarita

De Margarita is een van de lekkerste cocktails die natuurlijk niet kan ontbreken in deze lijst. Dit lekkere drankje bestaat uit tequila, triple sec, limoensap en een zout randje op de rand van het glas en behoort tot een van de populairste cocktails ter wereld.

De oorsprong van de Margarita is niet precies duidelijk, want er zijn meerdere verhalen die een claim leggen op het bedenken van de cocktail. De Margarita is waarschijnlijk eind jaren 30 in Mexico ontstaan.

Margarita

Bekijk ook:
Quiz: Welke cocktail maak je met deze ingrediënten?

Pina colada

Een andere lekkere cocktail die je deze zomer echt eens moet proberen is de Pina Colada. Vertaald betekent de naam gezeefde ananas, en dat is ook een van de belangrijkste ingrediënten. De cocktail bestaat verder uit witte rum en kokosmelk.

De Pina Colada komt oorspronkelijk uit Puerto Rico, maar is wereldwijd erg geliefd. In de Verenigde Staten heeft het drankje een eigen feestdag op 10 juli en veel mensen zullen ook wel het The Pina Colada Song kennen van Rupert Holmes.

Moscow Mule

De Moscow Mule is ook een lekkere cocktail die je snel eens moet proberen. Deze cocktail bestaat uit wodka, gemberbier, suikersiroop, limoen en munt, maar kent vele variaties. Het drankje wordt geserveerd in een koperen beker.

Wie de cocktail heeft bedacht is niet helemaal duidelijk, want er gaan meerdere verhalen rond over de Moscow Mule. Een veel verteld verhaal gaat over een Russische vrouw die naar Amerika kwam om koperen bekers te verkopen. Daar kwam ze twee zakenmannen tegen. Een van de mannen had een overvloed aan gemberbier en de ander zat met veel wodka opgescheept. Apart konden ze niks met deze spullen, maar samen wisten ze er een lekkere cocktail van te maken.

clear glass bottle beside stainless steel fork and knife on brown wooden table

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.