Verbazing in buurlanden: Nederlandse versoepelingen gaan heel snel 14
Verbazing in buurlanden: Nederlandse versoepelingen gaan heel snel
Saved Read later
Deel dit bericht

Verbazing in buurlanden: Nederlandse versoepelingen gaan heel snel

Evenementen en feestjes mogen weer, geen mondkapjes meer in winkels, thuiswerken hoeft niet langer. Vanaf 26 juni treden er in ons land een reeks versoepelingen in werking. Nederland kleurt nog steeds rood op de Europese corona kaart. Gaan we dan niet wat te snel en wat vinden de buurlanden ervan?

Duitsland verbaast over de versoepelingen in Nederland

In Duitsland heerst verbazing over de versoepelingen in ons land. Daar ligt de besmettingsgraad een stuk lager en toch is men daar voorzichtiger. Er zijn wel enige versoepelingen in Duitsland maar het gaat lang niet zo ver als hier in ons land. In Duitsland hoeft men de mondkapjes niet meer in de winkelstraten te dragen maar in winkels, het openbaar vervoer en andere publieke gebouwen moeten ze opblijven.

Een groot deel van de Duitse bevolking staat daar ook achter want veel mensen houden er rekening mee dat er in de herfst weer een nieuwe golf kan komen. Veel Duitsers schrikken dus als ze de Nederlandse besmetting cijfers zien, en horen dat hier in ons land al zoveel maatregelen komen te vervallen.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

In België hanteert men nog steeds strenge regels

Ook in België wordt met gefronste wenkbrauwen naar de Nederlandse versoepelingen gekeken. De tweede golf was daar heel ingrijpend. In België zijn er ook versoepelingen maar zeker niet zoveel als ons land. Alma Tostmann van het Radboud UMC te Nijmegen vindt dat je moet versoepelen wanneer dat kan. In de zomer heeft het coronavirus veel minder kans en de vaccinatiegraad stijgt gestaag.

Risico op besmetting blijft ook deze zomer

Met steeds meer gevaccineerde mensen wordt de kans op een nieuwe golf met corona besmettingen wel lager maar veel mensen zijn maar één keer gevaccineerd en dat biedt nog niet voldoende bescherming. Zeker niet als er een nieuwe variant de kop opsteekt.

Een paar aankondigingen springen in het oog. De mondkapjes plicht vervalt ook bij contact beroepen. Het is een risico als je langer en nauwer contact hebt. Als iemand positief is dan heb je sneller kans op een besmetting. Ook als de vakantiegangers, vooral de jongeren, terugkomen van vakantie heb je ook kans op meer besmettingen zegt Alma Tostmann. Het is afwachten wat de versoepelingen doen en wat ons land tegen de herfst weer te wachten staat.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.