frikandel
Saved Read later
Deel dit bericht

Frikandel wordt bedreigd met uitsterven: snackbars luiden de noodklok

Voor liefhebbers van de frikandel is dit artikel waarschijnlijk pure horror, maar slecht nieuws moeten we helaas ook brengen. Het is namelijk zo dat er een frikandellentekort dreigt. Door de crisis ontstaat er een tekort aan personeel, dus ook in de frikandellenfabriek. Hierdoor ontstaat een verminderde productie van de populaire snack, en dat voelen we in de snackbar.

Een frikandel bestellen wordt moeilijker

Horecagelegenheden luiden de noodklok want de frikandel staat in de top 3 van de meest bestelde snacks in de cafetaria's. Samen met de kroket en het portie friet voert de frikandel deze lijst al decennia aan. Als er minder frikandellen beschikbaar zijn dan zullen snackbar eigenaren ‘nee' moeten verkopen aan klanten, wat minder omzet betekent, en in het ergste geval, minder klanten, want die gaan de snack ergens anders halen.

Cafetariahouders kregen naar verluid onlangs bericht dat ze maximaal tien dozen mochten bestellen bij de horecagroothandel. Dit wil zeggen dat er een tekort aan frikandellen is, sterker nog; eind augustus was er geen enkele frikandel meer te krijgen! We hebben het in dit geval wel over een speciaal soort frikandel die door veel snackbarhouders wordt ingekocht, de van Lieshout-frikandel.

Tekort aan frikandellen

Er zijn echter nog wel frikandellen te koop van een ander merk, maar deze zijn niet zo lekker als de van Lieshout-frikandel. Eigenaren van cafetaria willen uiteraard dezelfde kwaliteit snack aanbieden dat ze doorgaans aan klanten verkopen, maar helaas moeten ze nu samenwerkingen aangaan met andere producenten. De ene frikandel is de andere niet, en dat proeven mensen. Dat wordt dit jaar dus een karige nationale frikandellendag.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

Een tekort aan frikandellen is niet het enige probleem waarmee snackbarhouders hebben te kampen. De hoge gasprijzen zorgen bij veel van hen slapeloze nachten. Is dit het einde van een tijdperk? Wordt vlees eten op deze manier uitgebannen? Bestellen we over een paar jaar gefrituurd zeewier bij de snackbar? De tijd zal het leren. De ontwikkelingen zien er somber uit voor liefhebbers van een vette hap.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.