De beste tips voor een duurzame en bewuste leefstijl 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor een duurzame en bewuste leefstijl

Op veel gebieden lijkt het twee voor twaalf te zijn. De fossiele brandstoffen worden steeds duurder, de gemiddelde temperatuur op de aardbol is stijgende en veel mensen kampen met overgewicht. Deze redenen vormen voor veel mensen de oorzaak om bewuster te leven.

Als je bewust leeft, ben je je bewust van hetgeen je aan het doen bent. Je richt je hierbij op je eigen gedachten, op je eigen gevoelens en op externe factoren. Bij dat laatste komt ook een duurzame leefstijl om de hoek kijken. Als je duurzaam leeft, ben je bewust bezig met onze aardbol. En met het behoud daarvan.

Streef je zelf ook een duurzame en bewuste leefstijl na? Met onderstaande tips leef je zo duurzaam en bewust mogelijk.

Richt je pijlen op dingen die je leuk vindt

Bij een bewuste leefstijl hoort ook het maken van plezier. Mede daarom is het advies om in het leven vooral leuke dingen te doen. Het leven is te kort om dingen te doen waar je ongelukkig van wordt of geen voldoening uit haalt. Volg daarom je passie en vier het leven.

Uiteraard is het wel zaak om dit op een duurzame manier te doen. Ben je bijvoorbeeld gek op het maken van fraaie reizen? Probeer deze reizen dan op een zo’n duurzaam mogelijke manier af te leggen. Dat doe je bijvoorbeeld door de trein te pakken in plaats van het vliegtuig.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Maak bij alles de afweging op het gebied van bewustheid en duurzaamheid. Je doet daarmee leuke dingen, maar wél op een duurzame en verantwoorde manier.

Verander je eetpatroon

Meer en meer mensen kiezen ervoor om hun eetpatroon aan te passen. In plaats van een groot stuk vlees kiezen zij bijvoorbeeld voor vleesvervangers. Daarnaast zijn ook meer mensen zich bewust van de gevaren van overgewicht. Om het overgewicht tegen te gaan, kiezen veel mensen voor een dieet met maaltijdvervangers.

Dankzij maaltijdvervangers leef je duurzaam, maar ook gezond. De vervangers bevatten de juiste voedingsstoffen en vormen (mogelijk) de opmaat naar je streefgewicht. Bijkomend voordeel is dat je de maaltijdvervangers in allerlei smaken en varianten aan kunt schaffen. Je hebt de keus uit gangbare smaken, maar ook uit meer ‘tropische' smaken. Binnen het huidige aanbod vind je de maaltijdvervangers in meerdere categorieën, zoals shakes en repen. Ongeacht voor welk soort maaltijdvervanger je kiest, geniet je van gezondheidsvoordelen. De maaltijdvervangers zitten immers vol met eiwitten en belangrijke voedingsstoffen.

Bonustip: mocht je op je streefgewicht uit willen komen, moet je ook voldoende bewegen. Loop dagelijks een half uurtje, stap regelmatig op je fiets of voer één van de vele andere sporten uit. Door regelmatig in beweging te komen, ga je je een stuk fitter, energieker en fijner voelen.

De beste tips voor een duurzame en bewuste leefstijl 14

Doe af en toe helemaal niks

In de huidige maatschappij lijkt het normaal om druk te zijn. Iedereen is gehaast, moet veel op een dag doen en is ook nog eens ambitieus. Dat dit niet altijd samengaat, mag inmiddels duidelijk zijn.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Het is daarom aan te raden om af en toe helemaal niks te doen. Ga op je bank zitten, laat de televisie uit en leg je smartphone weg. Kijk rustig om je heen, sluit desnoods je ogen en kom hiermee in een fijne ontspanning. Deze ontspanning heb je absoluut nodig voor je innerlijke rust.

Bijkomend voordeel: dit momentje van ontspanning kost niks. Uiteraard is het ook duurzaam, aangezien je hiermee geen invloed op onze aardbol uitoefent.

Hou een dagboek bij

Ben je serieus met een duurzame en bewuste leefstijl bezig? Hou dan voor jezelf een dagboek bij. In dit dagboek kun je je gedachten noteren, maar ook hetgeen waar je mee bezig bent. Door de maanden/jaren heen kun je zodoende je eigen progressie in de gaten houden.

Breng veel tijd in de natuur door

Bij een duurzame leefstijl denk je ongetwijfeld aan de natuur. De afsluitende tip is dan ook om veel tijd in de natuur door te brengen. Je voelt je hierdoor één met de natuur, met onze aardbol en met het behoud hiervan. Bovendien is het heerlijk om op je gemakje door de natuur te wandelen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.