magische plekken

Deze magische plekken waren de inspiratie voor deze magische films

0 Shares

Er zijn veel magische en sprookjesachtige plekken op aarde. Een aantal van deze plekken waren de inspiratie voor schrijvers en animatoren van wereldberoemde films. Ja, ook Walt Disney werd geïnspireerd door een aantal van deze plekken. Na het bezoeken van deze magische plaatsen heeft hij de basis gelegd voor de onvergetelijke en tijdloze films die we van Disney kennen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Magische plekken waren de inspiratie voor films

Niet alleen Walt Disney liet zijn creatieve brein werken na het zien van een aantal van deze plaatsen. Andere scenarioschrijvers en zelfs J.K Rowling werden geprikkeld door de bijna tastbare aanwezigheid van de magie op deze plaatsen. Dankzij deze magische plekken, en de creatieve geesten die deze films verzonnen hebben, zijn er inmiddels generaties opgegroeid met de onderstaande films.

Het kasteel van koning Ludwig

Niemand minder dan Walt Disney zag dit kasteel toen hij samen met zijn vrouw op reis was in Duitsland. Toen ze onderweg waren naar het plaatsje Bavaria brachten ze een bezoek aan dit kasteel. Walt Disney besloot daarop om het kasteel van Doornroosje te tekenen. De rest is geschiedenis.

Bekijk ook:
Wil je het OV vermijden? Zo kom je alsnog op de mooiste plekken van Nederland

De bibliotheek van Porto

Er wordt gezegd dat J.K Rowling in deze bibliotheek haar inspiratie voor het schrijven van Harry Potter opdeed. Deze magische plek is te vinden in Porto, een havenstad in Portugal. De wereldberoemde schrijfster heeft twee jaar gewoond op deze plek. De magie dat deze plek uitstraalt is terug te zien in de films van Harry Potter.

De gemeente Riquewihr in Frankrijk

In de Elzas in Frankrijk kun je het plaatsje Riquewihr vinden. Dit magische dorpje was een grote inspiratie voor de animatoren van Belle en het Beest. Ook in de live-action film waar Emma Watson in speelt zie je de vele gelijkenissen met dit pittoreske dorpje.

magische plekken belle en het beest

De Mont-Saint Michel

Deze ommuurde stad in Noord-Frankrijk was de inspiratie voor de bedenkers van het magische kasteel van de film Rapunzel. De toren van Mont-Saint Michel prikkelde de fantasie van de bedenkers, waarna ze de beroemde toren van het meisje met het lange blonde haar bedachten.

Bekijk ook:
Op fietsvakantie? Dit mag je niet vergeten!

Taj Mahal

Dit wereldberoemde bouwwerk was een grote inspiratiebron voor Disney, toen Aladdin werd geschreven. Het paleis in de film is gebaseerd op dit architecturale meesterwerk. Het sprookje van 1001 nacht spreekt tot de verbeelding van velen, zoals de bedenkers van attractie Fata morgana in de Efteling.

De Verboden Stad in Beijing

De verboden stad in het Chinese Beijing is gebouwd in 1420 en is al die jaren goed onderhouden. Het keizerrijk dat op deze magische plek heerste was de inspiratie voor de bedenkers van Mulan. Het paleis van keizer in de Verboden Stad is terug te zien in de film. Mulan is zowel in animatie, als in live-action te zien.

De kustlijn van Vietnam

De kustlijn van Vietnam ziet er onheilspellend en onherbergzaam uit. Dat was juist de inspiratie dat de bedenkers van de meest recente King Kong film nodig hadden. Het was de perfecte setting voor de film Kong: Skull Island. Een gedeelte van de film is daar opgenomen.

magische plekken kong

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

182
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.