10 tips om binnen no time te herstellen van je kater 12
Saved Read later
Deel dit bericht

10 tips om binnen no time te herstellen van je kater

Oeps, toch weer te veel gedronken gisteravond. En dat is maar al te goed te merken. Er is natuurlijk niets vervelender dan dat je een hele dag lang last hebt van je kater. Wij zetten 10 tips op een rijtje die ervoor zorgen dat jij sneller herstelt. 

Goede nachtrust

Na een avondje stappen en flink wat drankjes te hebben genomen, is het belangrijk om goed uit te slapen. Een combinatie van veel drinken en weinig slaap is namelijk niet bevorderlijk voor je kater. Probeer dus na een flink avondje stappen goed uit te slapen, zo herstelt je lichaam zich sneller.

Drink veel water

Wat heel belangrijk is om sneller te herstellen van je kater, is om veel water drinken. En dat gaat meestal al vanzelf, want bij een kater hoort vaak flinke nadorst. Blijf gedurende de dag veel water drinken om goed gehydrateerd te blijven.

Neem een goed ontbijt

We begrijpen maar al te goed dat wanneer je een kater hebt, je absoluut niet zit te wachten op een ontbijt. Toch is een ontbijt wel belangrijk voor je lichaam om sneller te herstellen van je kater. Kies niet voor een vette hap, maar voor een veilige optie. Denk hierbij aan brood of fruit. Ook een lekker eitje is geschikt als ultiem katervoedsel.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

10 tips om binnen no time te herstellen van je kater 13

Paracetamol

Als je het echt heel bont gemaakt hebt tijdens een avondje stappen, is paracetamol de volgende ochtend een goede oplossing. Deze pijnstiller zorgt ervoor dat jouw hoofdpijn verminderd en je dus minder last van je kater hebt.

Beweging

Goede beweging na een stapavond is vast niet je eerste idee wanneer je wakker wordt met een kater. Toch helpt het wel om sneller van jouw kater te herstellen. En nee, je hoeft natuurlijk niet meteen te beginnen met een superzware workout. Bouw het langzaam op en kijk hoe ver je komt. Je zult zien dat je je na wat beweging een stuk beter voelt.

Frisse lucht

Als je een kater hebt lijkt het misschien een goed idee om de hele dag in bed te blijven liggen. Als je jouw kater wilt verminderen, is het echter goed om even de buitenlucht in te gaan. Ga een rondje fietsen of wandelen in de frisse lucht, en je zult zien dat je hiervan opknapt.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

10 tips om binnen no time te herstellen van je kater 14

Neem een douche

Was die drankgeur van je af en neem een douche. Verschillende wetenschappers beweren dat als je een kater hebt het goed is om koud en warm douchen af te wisselen. Echter helpt een lekkere douche sowieso om jou frisser te laten voelen.

Neem voldoende vitaminen in 

Die vele drankjes tijdens een avondje stappen is een echte aanslag op je lichaam. Door voldoende vitaminen in te nemen herstel je sneller van jouw kater. Vitaminen die hiervoor goed werken zijn vitamine B en vitamine C.

Blijf bezig

De hele dag op de bank hangen of in je bed blijven liggen met een kater is natuurlijk niet ideaal. Hoewel je met een kater waarschijnlijk niets liever wilt, is het voor het herstel beter dat je bezig blijft. Plan bezigheden in zodat je niet op elk moment wordt herinnerd aan die vreselijke kater.

Gemberthee

Gember is een perfecte oplossing voor als je misselijk bent. Neem een kopje gemberthee en je zult zien dat je misselijkheid vrij snel af zal nemen.  

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.