Van deze drankjes krijg je de ergste katers
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom worden katers altijd erger?

Je herkent het vast wel. Hoe ouder je wordt hoe erger de kater die je hebt. Maar hoe kan dit eigenlijk en is het wel echt zo?

Ja, katers worden erger met de jaren

Waar je vroeger de hele avond aan de drank zat en constant door bleef gaan, is dat nu net even anders. Na drie drankjes kun je inderdaad al een flinke kater hebben. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan na dit fenomeen. En ja, het is bewezen dat katers erger worden met de jaren.

Hoe kan het dat katers erger worden?

We hebben het hele onderzoek even voor je bekeken. We kwamen erachter dat er meerdere redenen zijn waarom jouw katers met het jaar erger worden. Natuurlijk leggen we het graag even aan je uit.

Vochtverlies

Hoe ouder je wordt, hoe minder vocht je in je lichaam hebt. Daardoor wordt die alcoholische versnapering eigenlijk alleen maar sterker. Waar je vroeger meer vocht in je lichaam had om het drankje te neutraliseren, is dat nu niet meer het geval.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Minder enzymen in je lichaam

Ook heb je, op jongere leeftijd, meer enzymen in je lichaam. Enzymen zorgen ervoor dat je gemakkelijker eten en drinken kunt afbreken. Hoe ouder je wordt, hoe minder enzymen je in je lichaam hebt. Doordat de alcohol minder snel wordt afgebroken blijft het gewoonweg langer in je lichaam aanwezig. Hoe langer jij bezig bent met het afbreken van de drankjes, hoe langer jij hoofdpijn gaat hebben.

Vettoename

Naast de vermindering van de hoeveelheid vocht en de enzymen is er ook iets wat alleen maar meer wordt. Blij wordt je er waarschijnlijk niet van. Hoe ouder je wordt, hoe meer vet. Doordat je lichaam meer vet aanmaakt is er minder ruimte over waar al die alcohol opgeslagen en verwerkt kan worden. Tsja, ook daar wordt het erger van.

Uitbrakken

Daarnaast is er natuurlijk nog een belangrijke reden. Vroeger kon je de hele dag in je bed blijven liggen, nu moet je aan het werk. Daardoor geef je je lichaam automatisch ook minder tijd om de alcohol te verwerken.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Rekening houden met de situatie

Het moge duidelijk zijn dat ook wij niet blij zijn met de uitkomsten van het onderzoek. Maar het maakt wel een hoop duidelijk. Het is dus waar dat we steeds minder goed tegen drank kunnen. Het is normaal en verwacht gedrag. Zorg er dus voor dat je je goed voorbereidt op een avondje drinken en doe het gewoon niet als je de volgende dag weer van alles te doen hebt.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.