Cocktails-bezorgers in opkomst: nieuwe vorm van catering 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Cocktails-bezorgers in opkomst: nieuwe vorm van catering

Misschien heb jij dat ook wel: een echt feestje is niet compleet zonder een bijzondere cocktail. Dat geldt niet alleen meer op zonvakantie maar ook op een bedrijfsfeestje, familiefeestje of bij een lekker etentje.

Steeds meer professionele cocktailmakers werden dan ook ingehuurd om een speciale avond nog iets extra’s te geven. En toen kwam de Corona-crisis en zette die ook een streep door deze rekening.

Een logistieke uitdaging

Net als veel andere bedrijven in de horeca moesten ook cocktail-makers zich eens achter de oren krabben wat ze met deze situatie aan moesten. Thuisbezorgen leek ook voor dit product de enige oplossing om in business te blijven. Maar hoe pak je dat logistiek aan en nog belangrijker: is er wel behoefte aan? Die laatste vraag werd al snel beantwoord nadat de horeca werd gesloten. De bestellingen stroomden binnen toen de eerste cocktail-bezorgers zich online meldden.

Het leek erop dat het publiek wel een vrolijke noot kon gebruiken in sombere tijden. Logistiek werd de belangrijkste stap gezet door de cocktail niet samen te voegen met het ijs. De cocktail-bezorger levert het ijs afzonderlijk of de besteller zorgt zelf voor ijs. Op die manier kan thuis of op het feestje de cocktail over het ijs worden geschonken en smaakt die puur en niet waterig.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Smaken de cocktails even goed?

Het zal duidelijk zijn dat de cocktails-bezorgers geen afzonderlijke cocktails afleveren doch in grotere hoeveelheden. In het algemeen begint dit bij 0,5 liter en is de maximum grootte van een fles of pot 2 liter. Voor de professionele maker van een cocktail is het uiteraard beslist iets anders dan het maken van een cocktail achter de bar.

Cocktails-bezorgers in opkomst: nieuwe vorm van catering 14

Maar toch denken de meeste cocktail-bezorgers dan hun product de toets der kritiek moeiteloos kan doorstaan. Er staat in het algemeen ook een beperkter aantal cocktails op de kaart dan in er bar of bij een feestje. De drankjes die geleverd worden zijn het meest geschikt om in grotere hoeveelheden te worden gemaakt en ondervinden ook geen problemen bij het transport. Dat een eerste bestelling vaak vervolgorders oplevert, zegt op dat punt wel voldoende volgens de bezorgers.

Zijn cocktail-bezorgers blijvertjes?

Het moet uiteraard nog even worden afgewacht hoe de zaak zich ontwikkelt als de coronacrisis hopelijk binnenkort voorbij is. Momenteel stromen de bestellingen nog steeds binnen ondanks het feit dat cocktails ook in de horeca weer besteld kunnen worden. Voorlopig hebben de bestaande en nieuwe cocktail-bezorgers dan ook de wind mee en overwegen ze niet te stoppen. Wellicht is er door de crisis een gat in de markt ontdekt. En zeg nou zelf, wat denk jij van een gezellig cocktail-avondje komend weekend? De meeste cocktailbezorgers verlenen hun diensten rond het weekend.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

824

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.