in

Warmste dag van het jaar tot nu toe is aangebroken

Lokaal wordt het zo’n 36 graden

warmste dag van het jaar

Vandaag is het dan zo ver, het is de warmste dag van het jaar. Het kwik belooft te stijgen naar 28 en lokaal tot wel 36 graden. In de avond zal de bewolking weer toenemen, evenals de kans op een onweersbui in de nacht. Het wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag minimaal 20 graden dus dat wordt lekker plakken in bed. De komende dagen neemt de temperatuur weer geleidelijk af.

Warmste dag van het jaar

Vooral de Zeeuwen en Limburgers zullen het gaan merken: daar ligt rond het middaguur de temperatuur al rond 29 graden.  In de middag zal het in Groningen zo’n 28 graden worden terwijl het in Zeeuws-Vlaanderen tot wel 36 graden kan worden. Het midden van Nederland kan rekenen op een temperatuur van 30 tot 32 graden.

Het weer zaterdag

Op de zaterdagochtend is er een mix van wolkenvelden en zon. Lokaal zal er af een toe een bui voorbij komen maar van onweer is vrijwel geen sprake. Aan het eind van de ochtend zal het in de oostelijke provincies 26-39 graden zijn. In het midden van Nederland zal dit rond de 25 graden zijn en in het westen slechts 23 graden. Zaterdagavond begint de verlossende afkoeling. Het zal in de avond nog 21-26 graden zijn, maar na zonsondergang gaat dit rap omlaag. De minimumtemperatuur zal tussen de 14 en 16 graden liggen.

Lees ook:
Olifanten sterven massaal in Botswana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Cocktails-bezorgers in opkomst: nieuwe vorm van catering

Dit is de succesvolste man van Tinder