Met deze 4 tips heb je binnen no-time een ijskoud wijntje 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze 4 tips heb je binnen no-time een ijskoud wijntje

De zomer is weer in aantocht, en dan kunnen we extra genieten van een koud wijntje. Maar wat als je een fles wijn hebt gekocht die je eigenlijk zo snel mogelijk op temperatuur wil hebben? In de supermarkt worden ze op kamertemperatuur verkocht, maar (witte) wijn drinkt het lekkerste weg als het gekoeld is. Met de onderstaande hacks heb jij dat wijntje binnen no-time op de juiste temperatuur, zodat je snel kunt genieten van een koud drankje.

IJskoud wijntje op een zomerse dag

Het is erg vervelend als je een fles wijn in de supermarkt hebt gekocht en een uur moet wachten tot de koelkast zijn werk heeft gedaan. Je wilt tenslotte zo snel mogelijk kunnen genieten van een koude versnapering als de zon lekker schijnt. Ook als je bijvoorbeeld gaat picknicken of naar het strand gaat, dan neem je het liefste een ijskoud drankje mee. Maar als je een fles wijn op het laatste moment koopt, dan kan dat een tijdsprobleem worden.

Het verstandigste is zonder twijfel voorbereiding, en een dag ervoor een fles wijn aanschaffen, zodat deze de hele nacht in de koelkast op de juiste temperatuur kan komen. Maar wat als je in een spontane bui zin hebt in een ijskoud wijntje? Wij hebben een aantal waardevolle tips waarmee je dat wijntje binnen enkele minuten op een ijskoude temperatuur hebt, en dat is waardevolle informatie op een zonnige dag.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

wit wijntje

Gooi bevroren druiven in je wijn

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is het gebruik van ijsblokjes. Het is een logische gedachte, maar als een ijsblokje smelt dan komt er water bij de wijn, en dat doet af aan de smaak. Zonde! Wat je in dit geval het beste kunt doen is een paar bevroren druiven aan je wijn toevoegen. Op deze manier koel je jouw wijntje effectief, en het ziet er ook nog eens leuk uit. Je moet uiteraard wel wat druiven in je vriezer gooien voor het geval dat.

Gooi zout in een wijnkoeler

We gaan er even vanuit dat je naast een fles wijn ook een zak met ijsblokjes hebt gekocht om de wijn te koelen. Dat helpt, maar je kunt het koelingsproces versnellen met zout. Pak een wijnkoeler (of een emmer, etc). Vul deze voor de helft met water, de andere helft vul je met ijsblokjes. Als je er vervolgens twee grote lepels zout aan toevoegt dan zal het ijs sneller smelten, waardoor je fles wijn sneller wordt gekoeld.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

wijntje wijnkoeler

Gebruik een keukenrol

Als je ruimte over hebt in de vriezer dan is het zonder twijfel een goed idee om de fles wijn een tijdje in de vriezer te stoppen, want dat koelt tenslotte sneller dan in de koelkast. Als je een natte keukenrol om de fles heen wikkelt dan zul je zien dat het koelproces aanzienlijk sneller gaat. Je kunt dan binnen een kwartier een ijskoud wijntje serveren. Als je geen keukenrol hebt, dan kun je ook een natte theedoek gebruiken.

Gebruik de vrieskast in de supermarkt

Als je boodschappen gaat doen dan ben je al snel een kwartier verder. Als je een fles wijn tussen de diepvriesproducten in de supermarkt verstopt, en daarna je rondje in de winkel maakt, dan is de wijn al gekoeld voordat je de winkel uitloopt, en dat scheelt tijd. Zorg er wel voor dat je hem uit het zicht van andere klanten verbergt, want anders gaat er iemand anders met jouw koude wijntje vandoor.

wijn supermarkt

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.