Dit zijn de duurste Franse wijnen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de duurste Franse wijnen

Voor een paar euro kan je al een lekker wijntje drinken, maar er zijn ook vele duurdere flessen wijn te vinden. Die bedragen kunnen soms zo hoog oplopen, dat het bijna niet te geloven is dat iemand zo'n bedrag voor één fles wilt en kan betalen. Wil je weten wat het hoogste bedrag is wat iemand ooit voor een fles Franse wijn heeft betaald? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we de duurste flessen Franse wijn voor je op een rij!

Wijnen, wijnen, wijnen. De Meilandjes zijn niet de enige mensen die van wijn houden, want wie houdt er nou niet van een lekker glaasje wijn? Een heerlijke Franse wijn – bijvoorbeeld van specialist in exclusieve wijnen Best of Wines – kan je drinken om het einde van de werkdag te vieren, past altijd goed bij het avondeten, maar is ook lekker voor een avondje op de bank. De meeste mensen betalen echter enkele euro's, of tientjes, en soms nog wat meer voor een fles wijn, maar er zijn heel wat duurdere flessen te vinden. Dit zijn de aller duurste Franse flessen wijn:

1. Romanée-Conti Grand Cru 1945 – 558.000 dollar

De duurste Franse wijn – maar ook de duurste wijn – ter wereld is een fles Romanee-Conti wijn uit 1945. Deze wijn werd in 2018 geveild door het veilinghuis Sotheby's en overtrof alle verwachtingen. De experts van het veilinghuis dachten namelijk dat dat de wijn ongeveer 32 duizend dollar waard was. Uiteindelijk betaalde een Aziatische wijnkenner er 558 duizend dollar voor en daarmee bracht de wijn van het Domaine de la Romanée-Conti ongeveer 17 keer meer op dan verwacht.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Het is moeilijk voor te stellen dat een fles wijn bijna een half miljoen euro waard is, maar de prijs van deze Franse wijn heeft alles te maken met de bijzondere geschiedenis. De wijn is namelijk afkomstig van het beroemdste wijnhuis van de Bourgogne en komt tevens uit een zeer goed jaar. Naar schatting zijn er slechts enkele honderden flessen van deze wijn geproduceerd en de meeste daarvan zijn allang opgedronken. Al met al is deze Romanée-Conti Grand Cru uit 1945 dus zeer bijzonder te noemen en dat maakt de wijn dus ook zo veel waard.

Fun fact: een fles wijn van dezelfde wijngaard uit hetzelfde jaar werd in dezelfde week verkocht voor net iets minder dan een half miljoen dollar. Misschien betaalde de Aziatische wijnkenner dus toch iets te veel voor zijn wijn.

Dit zijn de duurste Franse wijnen 16

2. Château Mouton-Rothschild 1945 – 310.000 dollar

Jarenlang was de Château Mouton-Rothschild uit 1945 de duurste Franse wijn ter wereld, maar die claim ging in 2018 verloren aan de Romanée-Conti Grand Cru van hetzelfde jaar. Deze Franse wijn van Château Mouton-Rothschild – de rijkste familie ter wereld – leverde tijdens een veiling maar liefst 310 duizend dollar op.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

De Franse Château Mouton-Rothschild uit 1945 kent deze hoge waarde om meerdere redenen. Zo is de wijn afkomstig van een prestigieus wijnhuis uit de Bordeaux. Daarnaast komt de wijn uit een zeer goed wijnjaar. De Franse wijn heeft ook een mooi historisch karakter. Op elke fles staat namelijk een enorme V afgebeeld. Dit staat voor Victory en daarmee vierde het wijnhuis het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Dit zijn de duurste Franse wijnen 17

3. Château Cheval Blanc 1947 – 304.375 dollar

De op twee na duurste wijn is de Château Cheval Blanc uit 1947, een jaar dat ook bekend staat om geweldige wijnen. Deze Franse rode wijn uit de Bordeaux werd in 2010 geveild en leverde destijds ruim 304 duizend dollar op. De koper kreeg daarmee wel waar voor zijn geld, want in de fles zat maar liefst zes liter rode wijn. De wijn kostte dus slechts 50 duizend dollar per liter. En daarmee kan je toch wel van een koopje spreken, of niet?

Dit zijn de duurste Franse wijnen 18

Dit zijn de drie duurste flessen Franse wijn ter wereld. Wil jij ook wel eens een exclusief Frans wijntje drinken en ben je nieuwsgierig naar waar je dit soort bijzondere flessen kan kopen? Dan moet je eens kijken bij de exclusieve wijnwebshop Best of Wines. In Nederland zijn zij dé specialist als het gaat om exclusieve Franse wijnen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.