wijn
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo val je af door wijn te drinken

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt mogelijk; afvallen door wijn te drinken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je af kunt vallen door het drinken van wijn. De resultaten van deze onderzoeken liegen er niet om; je valt niet alleen af, maar je wordt er zelfs gezonder van! Hoe dat zit? Dat lees je in dit artikel.

Minder kans op obesitas

Onderzoekers van Washington State University en het prestigieuze Harvard hebben jarenlang onderzoek gedaan naar de effecten van wijn op het lichaam. De resultaten werden onlangs na jarenlang onderzoek naar buiten gebracht. Er zijn ruim 20.000 vrouwen over een tijdspanne van jaren onderzocht. De ene helft dronk twee glazen rode wijn voor het slapen gaan, de andere helft niet.

Na een tijd bleek dat de helft van de vrouwen die een glas wijn dronk minder overgewicht had. Maar liefst 70% van deze vrouwen verloren zelfs gewicht. Hier is verder onderzoek naar gedaan en de uitkomst was verrassend te noemen. De wetenschappers ontdekten de stof resveratrol in de wijn, een stofje dat hardnekkige wit vet om kan zetten in bruin vet, dat makkelijker te verbranden is.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

wijn afvallen onderzoek

Van twee glazen wijn val je af

De testpersonen die dagelijks twee glazen rode wijn dronken hadden minder overgewicht, hadden een betere bloedsomloop, en een snellere vetverbranding. De studie, dat in 2012 startte, wijst uit dat het drinken van rode wijn dus helpt bij het vetverbrandingsproces in het lichaam. Professor Min Du van Washington State University zet wel een kanttekening bij deze conclusie: het is niet hét middel om af te vallen.

Het feit dat resveratrol helpt bij het verbrandingsproces van vet in het lichaam wil niet zeggen dat het een wondermiddel is. Het stofje zit ook in druiven, aardbeien, en bosbessen, wat uiteraard nog veel gezonder is dan een glas wijn, waar alcohol in zit. Dus voordat je de hele voorraadkast vol met flessen rode wijn zet doe je er goed aan om eraan te denken dat sporten en water drinken nog steeds de meest effectieve manieren zijn om gewicht te verliezen.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

wijn drinken

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.