Situatie Ter Apel rampzalig? 13
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Situatie Ter Apel rampzalig?

Het zal niemand zijn ontgaan, asielzoekerscentrum Ter Apel is het meest besproken centrum van Nederland. De eerste vraag die bij je opkomt is waarschijnlijk: waarom gaat het daar zo verkeerd? Asielzoekers slapen buiten, criminaliteit neemt met de dag toe, geluidsoverlast en schrijnende situaties in het asielzoekerscentrum zelf. 

Wanneer je als asielzoeker in Nederland aankomt, moet je langs het asielzoekerscentrum Ter Apel. Je verblijft er enige tijd, omdat daar de procedure begint die bepaalt of je wel of niet in Nederland mag blijven. Bij de verschillende instellingen is er een tekort aan mensen, waardoor de procedure nog langer duurt.

Criminaliteit in Ter Apel

Ondanks dat er maatregelen zijn genomen, is er nog steeds een stijgende lijn te zien in het aantal criminele activiteiten. In 2022 waren er de eerste 3 maanden 62 aanhoudingen vanwege diefstal, in 2023 is dit in de eerste maanden opgelopen tot 96. Ook waren er in dezelfde periode 40 pogingen tot diefstal, en 21 diefstallen zonder aanhouding. De problemen doen zich vooral voor in en rondom het winkelcentrum. 

Bekijk ook:
Waar moet je aan denken bij het laten bouwen van een aanbouw?

Op straat gebeurt er in vergelijking met bij de winkels veel minder, dit is te danken aan de coaches die worden ingezet. In Ter Apel zijn asielzoekers voor het overgrote deel verantwoordelijk voor alle criminaliteit, 85% heeft niet eens kans op een verblijfsvergunning. Winkeleigenaren moeten personeel trainen, om te leren omgaan met de diefstallen en de agressie die er toegepast wordt. Van de 1700 asielzoekers, zijn er 100 die structureel deze ellende veroorzaken. In de nacht is het ook niet veilig, asielzoekers sluipen in de tuinen van huizen waar ze proberen naar binnen te komen.

Welke ervaring heb jij met asielzoekers?

Verspreid door Nederland heb je veel asielzoekerscentra, ook in Budel doen zich dezelfde problemen voor. Over het algemeen zijn het kleine groepjes asielzoekers die dit veroorzaken, het merendeel houdt zich wel netjes aan de regels. Of……….. heb jij andere ervaringen? Trending.nl is benieuwd naar jouw ervaringen met asielzoekers, durf jij ‘s avonds ook de straat niet meer op of heet je ze juist van harte welkom en doe je gezamenlijk leuke activiteiten? Vertel er wel even bij in welke stad je woont, en specifiek waarom je wel of niet blij bent met de komst van asielzoekers.

Poll Welke ervaring heb jij met asielzoekers?

Prima4.3%
Ok17.4%
Slecht52.2%
Geen mening26.1%
📊 Bekijk resultaten
1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.