Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

0 Shares

Jeangu Macrooy heeft zijn nieuwe songfestival nummer onthuld. De zanger zong het lied vandaag voor het eerst in een livestream die te volgen was via social media. Het nummer heet Birth of a New Age en is op de bovenstaande video te horen na (10:35). 

Jeangu Macrooy zou eigenlijk vorig jaar al meedoen met het songfestival, maar dat ging toen niet door toen het evenement werd afgelast vanwege de coronapandemie. Alle landen mochten zich dit jaar door dezelfde artiesten laten vertegenwoordigen, maar iedereen moest wel een nieuw liedje schrijven. Hierdoor kon Macrooy zijn lied Grow niet meer gebruiken.

Voor het songfestival van dit jaar schreef Macrooy Birth of a New Age, samen met muzikant Pequisite. Het liedje is voor het merendeel in het Engels geschreven, maar Macrooy heeft ook zijn persoonlijke touch toegevoegd. In de tekst is er namelijk ook gebruik gemaakt van de Surinaamse taal Sranantongo. Hij zingt: “Yu no man broko mi”, wat te vertalen is als: “Je kan me niet breken”. Met het lied hoopt Macrooy hoge ogen te gooien op het songfestival.

Wat vind jij van Birth of a New Age? Gaan we hiermee hoog eindigen? Of schat je de kansen voor succes laag in? Laat je mening horen in de comments!

Duncan Laurence

Nederland mag dit jaar het songfestival organiseren. Dat recht hebben we gekregen omdat Duncan Laurence in 2019 het evenement won. Laurence wist destijds te winnen met zijn liedje Arcade. In totaal scoorde hij toen 498 punten, genoeg om de nummer twee Italië met 472 punten achter zich te houden.

Bekijk ook:
Terugblik: Top 5 Nederlandse Songfestival inzendingen

Eurosongfestival 2021

Het Eurosongfestival 2021 vindt plaats in Rotterdam Ahoy. De halve finales zijn op 18 en 20 mei. Daar doet Nederland als gastland niet aan mee. De finale is op 22 mei, met Jeangu Macrooy als een van de deelnemers.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

221
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.