voorjaarsvakantie
Wat te doen tijdens de voorjaarsvakantie? 5 tips.
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? 5 tips!

Misschien moet je er niet aan denken, omdat je blij bent dat die scholen eindelijk weer open zijn… maar de voorjaarsvakantie staat op de hoek. Het grote voordeel is dat we uit de lockdown zijn, dus we kunnen eindelijk weer leuke dingen doen als gezin. Mocht je toch een beetje inspiratie missen, geef ik je hier 5 tips.

Beekse bergen

Beekse Bergen is echt een leuk park om naartoe te gaan met het gezin. Je kunt hier op een avontuurlijke safari gaan. Er zijn meerdere typen safari’s in het park en ze zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Je kunt van te voren jouw route plannen, zodat jullie alles zien wat jullie willen zien. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij het Safariplein, dit is een avontuurlijke safari. Als je daarna door wandelt naar het Afrikadorp, kun je daar even uitrusten. Vervolgens ga je naar Kongo. Je bent nu aan het eind en jullie kunnen je opmaken voor de terugreis. Zorg ook dat je alle speeltoestellen meeneemt in je route, dan kunnen de kinderen lekker spelen. Beekse Bergen is toegankelijk voor rolstoelen en heeft een EHBO voorziening. Tickets zijn voordelig online te kopen via Tiqets.nl.

Bekijk ook:
Deze langverwachte films draaien vanaf december in de bioscoop

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? 5 tips! 8

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? 5 tips! 9

Kinderboerderij

Een kinderboerderij is altijd een schot in de roos. Vooral de boerderijen waarbij je zelf ook in de hokken mag om de diertjes eten te geven. Er zijn tegenwoordig ook grotere kinderboerderijen te vinden waar ook meteen speelvoorzieningen zijn. Op deze manier kun je er goedkoop een leuk dagje uit van maken. Er zijn ook diverse kinderboerderijen welke onderhouden worden door cliënten van zorginstellingen. Door naar deze plekken te gaan, help je hen ook aan een dagbesteding.

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? 5 tips! 10

Dolfinarium

Het dolfinarium is het grootste zeezoogdieren park van Europa. Je vindt hier onder andere dolfijnen (duh), walrussen, zeeleeuwen, zeehonden, en nog veel meer. Je vindt ze door heel het park, afgewisseld met leuke speeltuintjes. Daarnaast worden er allerlei voorstellingen gegeven die jij kunt bijwonen. Zo leer jij van alles over deze bijzondere zeezoogdieren. Er is bijvoorbeeld een bijzondere dolfijnen voorstelling, maar ook een komische voorstelling met de walrussen. Echt, succes gegarandeerd!

Verkleden

Het kan natuurlijk zijn dat het regent in de vakantie… dan ga je niet graag naar buiten. Een leuk idee is om samen met de kids een verkleed feestje te geven. Zoek van alles bij elkaar wat jullie kunnen gebruiken en maak de mooiste creaties. Leg daarna alles vast op de foto, zodat jullie een andere keer nog eens terug kunnen kijken. Wie kan er de volgende keer nog mooiere creaties maken?

Bekijk ook:
Nederlandse tradities en gewoontes die de rest van de wereld niet begrijpt

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? 5 tips! 11

DIY projecten

Het is erg leuk om DIY (do it yourself) projecten te doen met de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan dip dye shirts maken. Je hebt hier een wit shirt voor nodig en textielverf. Als je het shirt rommelig bij elkaar knijpt en vast maakt met elastiekjes, kun je daarna de verfmengsel eroverheen spuiten. Even laten drogen en tada! Nu kun je jouw eigen creatie dragen, hoe cool is dat? Je kunt ook met textiel stiften aan de gang gaan en hiermee jouw schooltas of shirt versieren. Dit is ook een leuke tip om te doen met een kinderfeestje.

Deel dit bericht
Read later
Tiffany van der Wal

Mijn naam is Tiffany Blom, moeder van 2 kids: een jongen (2014) en een meisje (2018). Hobby's zijn wandelen, lezen, schrijven, en uitjes met het gezin.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.