Zelf sieraden maken
Saved Read later
Deel dit bericht

Eenvoudig zelf sieraden maken?

Een nieuwe hobby betekent oude gewoontes doorbreken opzoek naar iets wat je leuk vind. Sieraden maken is leuk omdat je creatief bezig kunt zijn en ook op nieuwe inzichten kunt komen. Doordat we al maanden in thuisisolatie zitten, willen we graag onszelf bezighouden met activiteiten. Sieraden is zo'n activiteit wat én leuk is om te doen (want eigen sieraden zijn toch de mooiste sieraden?) en je kunt het ook nog weggeven aan vrienden en familie als cadeautje. Win-win. Maar hoe maak je nu zelf sieraden?

Basicset

Voordat je begint moet je een aantal dingetjes aanschaffen. Je kunt dit apart aanschaffen bij bijvoorbeeld een hobbywinkel, maar je kunt via internet ook eenvoudig complete sets kopen. Dit is vaak wel wat goedkoper, maar doordat iedereen massaal deze hobby aan het uitvoeren is zijn ze bij een aantal websites al volledig uitverkocht. Een aantal basismaterialen zijn bijvoorbeeld tangetjes, een plat bek, rondbek en een kniptang. Daarnaast is een sieradenbord ook onmisbaar, want deze helpt je eenvoudig de afstand en lengte te bepalen van het sieraad en zo kun je mooi je sieraden neerleggen zonder dat ze door je hele huis vliegen.

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

Kralen uitzoeken

Naast wat lesjes op Youtube volgen (zie hieronder) moet je naast de basis producten, ook de kralen en schelpjes en alles wat je leuk vind aanschaffen. Als je van plan bent om hier nog maanden mee door te gaan dan kun je bij vele online groothandels duizenden kralen in 1 keer aanschaffen. Een nadeel hiervan is dat je niet direct de kwaliteit ziet en dat er dus een kans bestaat dat de kralen snel verkleuren of dat het touw niet stevig genoeg is. Doordat iedereen nu massaal al zijn of haar spullen naar kringloopwinkels aan het brengen is, kun je ook bij deze winkels veel sieraden dozen vinden. Voor een paar euro ben je dan uit de voeten. Wel zo ideaal!

Alles in huis

Zodra je alles in huis hebt, is het alleen nog maar een kwestie van doen. Zodra je eenmaal bezig bent, heb je vaak de smaak te pakken en doe je niets liever dan leuke armbandjes of kettinkjes maken. Ga je voor gezellige zomerkleuren of blijf je nog bij de kleuren van het grauwe weer? Het leuke is dat je dit zelf helemaal kunt verzinnen. Is er iemand jarig? Geef dan een eigen sieraden setje cadeau! Hieronder kun je een DIY-video zien waarbij je dus de basis onder de knie kunt krijgen. Succes!

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.